Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

advies bij aanschaf laptop

Anoniem
Obi-wan-kenobi
2 antwoorden
 • Ben een redelijk nitwit op gebied van computers vandaar deze vraag:

  Zoek op dit moment een nieuwe laptop met 17" scherm. Wordt gebruik voor voor office-toepassingen, website-beheer (obv een geschreven CMS-programma), e-mailen en internetten (surfen + downloaden van muziek + films). er wordt dus nooit op gegamend, ook geen films/foto's bewerkt.

  Ene partij zegt 1GB is voldoende intern geheugen, andere partij zegt 4GB is toch verstandiger om te kiezen.
  Wil dus graag een goede en betrouwbare laptop (wordt nl. ook veel zakelijk gebruikt), maar aan de andere kant goed is goed.
  Waarschijnlijk zal nieuwe laptop met Windows 7 geleverd worden.

  Nog zaken waar ik verder op moet letten?
 • [quote:09a5651b8a="jvr"].

  Ene partij zegt 1GB is voldoende intern geheugen, andere partij zegt 4GB is toch verstandiger om te kiezen.
  [/quote:09a5651b8a]

  Instapmodellen van nog geen 400 euro worden al vaak met 3GB geheugen geleverd, met 1gb kan je misschien de genoemde taken wel werkend krijgen, maar echt lekker soepel zal het niet draaien. Geheugen kost eigenlijk niks meer, dus gewoon voor 4gb gaan.

  Afhankelijk van hoe je de laptop gaat gebruiken, zou ik ook op de accuduur, gewicht en de kwaliteit van debehuizing (stevigheid) letten. Indien je de laptop vooral thuis aan de keukentafel gebruikt, zijn bovenstaande zaken niet echt van belang. Reis je er echter het hele land mee door, dan zijn de extra kosten voor wat meer kwaliteit het absoluut waard.

  Verder ff letten op hd-omvang, persoonlijk vind ik met name de goedkopere laptops erg kleine hd's hebben. Zeker als je er mee gaat downloaden is 250Gb of zelfs 160GB zo vol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.