Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer ombouwen.

Anoniem
Peter Vooges
10 antwoorden
 • [quote:04cf54a6de="Camille500"]De computer is Super langzaam, en er zit windows XP op. De computer zelf komt uit 2000. [/quote:04cf54a6de] Voldoet deze wel aan de systeemvereisten van Windows XP? En voldoet deze aan de systeemvereisten voor je applicaties? Als die computer uit het jaar 2000 kwam, dat zat XP er waarschijnlijk niet origineel op. Ik denk eerder Windows 98 Tweede Editie of Windows Millennium Editie. Wellicht kun je die oude Windows versie weer terugzetten. Een andere mogelijkheid is die PC gebruiken voor een lichte Linux distributie.
 • Hallo,

  Ik heb mijn moeder haar oude computer gekregen, om deze op te knappen voor eigen gebruik. De computer is Super langzaam, en er zit windows XP op. De computer zelf komt uit 2000. Welke onderdelen moet ik vervangen (en wat moet ik dan hebben) om de computer super snel te laten worden, met een groot geheugen en een goede grafische kaart?

  Hopelijk antwoord.
 • [quote:12d30bdf0a="Camille500"]Welke onderdelen moet ik vervangen (en wat moet ik dan hebben) om de computer super snel te laten worden, met een groot geheugen en een goede grafische kaart?[/quote:12d30bdf0a]Alle onderdelen, want het platform van een PC uit 2000 is veel te verouderd. Verkopen dus en koop een compleet nieuwe PC.
 • wat zijn de spec van die pc. het advies van Obi-wan-kenobi is het best. wat voor een budget heb je?
 • Nou dat moet dan nog wel erg goedkope onderdelen zijn, voor een tientje of 6 koop je al een P4, 2.4gHz met windows licentie.
  Zal ongetwijfeld sneller en goedkoper zijn dan upgraden van een 9 jaar oud systeem
 • moederbord, geheugen, cpu, videokaart en de voeding. als je het echt goed wilt doen ook de HD. en wss toch een dvd brandertje gezien de leeftijd

  de kast kan je bewaren?
 • Heb je al een verse installatie gedaan? Zonee, dan is dat de beste (niet geringe!) prestatiewinst die je gaat hebben.
 • Geheugenuitbreiding kan ook wel helpen. Maar dan eerst even aangeven welk moederbord, welke processor en hoeveel intern geheugen er nu in zit.

  Maar "supersnel" gaat je PC niet meer worden.
 • Probleem is dan wel dat oud geheugen behoorlijk prijzig is.

  Volgens mij is de hele actie om het ding op te waarderen zonde van de energie en het geld.
  Als het een leer-proces is, dan is het misschien wel leuk, maar dat is ook het enige.

  Het is ook wel handig als je de vraag van Hoyte nog even beantwoord (de huidige specificaties)
 • [quote:1067c88f97="Repr"]moederbord, geheugen, cpu, videokaart en de voeding. als je het echt goed wilt doen ook de HD. en wss toch een dvd brandertje gezien de leeftijd

  de kast kan je bewaren?[/quote:1067c88f97]

  Als je van plan bent zoveel onderdelen te gaan vervangen dan kun je beter het hele spul op marktplaats zetten.

  Ga je de behuizing (kast) hergebruiken zit je waarschijnlijk met de airflow die ronduit slecht is om er een modern platform in te bouwen. Harde schijf is waarschijnlijk een 20 à 40 gb versie. Vergeleken met moderne schijven te traag en wat begin je tegenwoordig nog met 40 gb?

  Mijn advies is steek hier geen geld meer in. Alles wat je er in steekt is meer dan het hele systeem waard is. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.