Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer Upgraden of een nieuwe?

Anoniem
M4thijs
10 antwoorden
 • Mijn inziens zou je de videokaart kunnen vervangen voor bijv. een HD5770. Controleer wel even het vermogen van de voeding. Voor zo'n kaart is een 500 watt voeding aan te raden.

  Een andere mogelijkheid is om over te stappen naar een ander platform zoals de Core I5 of I7. Je zou dan je huidige systeem kunnen verkopen en dit geld bij een nieuw systeem kunnen leggen. Monitor, toetsenbord, muis zou je dan mee kunnen nemen naar het nieuwe systeem.

  Denk dat je met alleen een nieuwe videokaart al heel wat snelheidswinst kunt behalen.
 • Ik zou er alleen een nieuwe videokaart in zetten. Dan kun je best nog een tijd vooruit. Ik zou kiezen voor een 4890, presteert beter en is goedkoper. Je voeding zou te licht kunnen zijn, mogelijk moet je die ook vervangen.
 • Ik begrijp hieruit dat ATI betere videokaarten heeft voor mijn computer.
  En de 4890 is in ieder geval bij Azerty duurder dan de 5770
 • Hallo allemaal,

  Ik heb nu een Acer Aspire computer. Ja, deze doet het nog helemaal goed, redelijke snelheid, maar ik wil graag wat beter kunnen gamen op hoge kwaliteit. Is het in mijn geval het handigst om een nieuwe computer te kopen of te upgraden? Mij lijkt het 't beste om te upgraden want dan hoef ik geen kast, harde schijf, cd/dvd brander en evt voeding niet meer hoef te kopen. Als ik moet upgraden moet ik dan vervangen en voor wat?
  Mijn budget is 700 euro, maar minder mag natuurlijk ook altijd . Ik gebruik mijn computer voornamelijk voor gamen, en wil die op hoge kwaliteit kunnen spelen.

  Mijn huidige hardware:
  Computer: Acer Aspire M3640
  Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600
  Moederbord: ACER MCP73PV
  Videokaart: NVIDIA GeForce 8600 GS
  Geheugen: 3071MB
  Beeldscherm: 22" breedbeeld 1680x1050
  Harde Schijf: 500GB

  Ik weet zelf niet zo veel van computers, ik heb een keer een computer in elkaar gezet maar dat is alweer een tijdje geleden. Dus ik wel zelf de onderdelen erin zetten, maar ze uitkiezen kan ik niet echt.
  Als er nog informatie mist zeg het dan :)

  Alvast bedankt!
 • Azerty heeft ze ook wel goedkoper.
  http://www.azerty.nl/8-970-227146/club-3d-hd-4890-grafische-ad.html
  Pixmania heeft er eentje voor 135. Maar dan moet je daar wel durven bestellen (matige reputatie).
  http://tweakers.net/pricewatch/239089/sapphire-hd-4890-1gb-gddr5-pci-e-oc.html

  Een 5770 presteert gelijk of slechter dan een 4870. Wat ook nog een heel aardige kaart is (heb ik zelf). Die zijn er al voor dik 100 euro.
  http://tweakers.net/pricewatch/245402/xfx-radeon-hd-4870-512-mb-ddr5.html
 • Ok, dan ga ik toch maar gewoon voor de 4890.
  Nog een ander vraagje; er zit nu nog zo'n zegel op m'n computer dat als ik die doorbreek dat mijn garantie dan vervalt. Als ik de videokaart door bijv. Paradigit (waar ik deze computer heb gekocht) erin laat zitten blijf ik dan wel mijn garantie houden?
  En hoeveel watt zou je aanbevelen?

  Bedankt!
 • Dat zegel is niet rechtsgeldig. Maar dat zal ze er niet van weerhouden, moeilijk te gaan doen. Erin laten zetten kost natuurlijk geld, en mogelijk is de kaart ook duurder. Aan jou de afweging.

  Een goede 500W voeding zou voldoende moeten zijn.
  http://www.azerty.nl/8-1073-58761/ocz-stealthxstream-voeding-.html
  http://www.azerty.nl/8-1073-239785/be-quiet-pure-power-530w-l7-.html (stiller)
 • Ok, heel erg bedankt voor alle hulp! :D
 • Ik heb even rond gekeken voor de HD4890, maar ik kom erachter (dat wist ik nog niet) dat er verschillende soorten zijn, bijvoorbeeld de Vapor-X. Wat is nou echt het verschil tussen al die soorten? En is het het ook waard om die paar tientjes meer te betalen?

  Alvast bedankt!
 • Er zijn overklokte versies, en met een betere koeler. Prestatieverschil is er amper, maar een andere koeler kan wel stiller zijn. Ik zou er zelf geen geld aan uitgeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.