Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer slaat af na aansluiten harde schijf

Anoniem
mcknikker
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een probleem heb onlangs een nieuwe sata schijf gekocht van 1TB heb deze in mijn pc aangesloten. Met een sata kabel en een molex naar sata voedings omvormer, omdat er geen sata voeding op mijn voedings blok zat. Dit werkte een hele tijd perfect schijf geinstalleerd geen problemen. Nou heb ik sinds 2 dagen dat mijn pc iedere keer afslaat nadat ik op de aanknop drukt je hoort dat hij wil opstarten ,maar hij slaat hem gelijk weer uit. Ik ben toen gaan kijken en heb ondervonden dat zodra ik mijn sata voeding loskoppel van mijn hardeschijf de pc wel wil opstarten. Het probleem zou hem dus daar moeten zitten lijkt mij. heb twee van die nieuwe voedings omvormers gekocht maar met beiden heb ik het zelfde resultaat. Zou de harde schijf soms kapot zijn. Dit lijkt me erg gek want hij is nog niet zo oud en heb er geen gekke dingen mee gedaan. Heeft iemand misschien nog andere tips voor mij wat ik zou kunnen proberen?

  Thnx!
 • het kan ook zijn dat je PSU het niet trekt
 • heb 350 watt PSU heb ook geprobeerd om alleen mijn harde schijf aan te sluiten nog steeds zelfde probleem lijkt me beetje sterk dat die voeding niet voldoende zou zijn voor alleen mijn harde schijf.. ?
 • [quote:fd70f10c75="mcknikker"]heb 350 watt PSU heb ook geprobeerd om alleen mijn harde schijf aan te sluiten nog steeds zelfde probleem lijkt me beetje sterk dat die voeding niet voldoende zou zijn voor alleen mijn harde schijf.. ?[/quote:fd70f10c75]

  Zoals je zelf aan geeft wordt het niet willen opstarten veroorzaakt door de harde schijf. Een harde schijf kan wel 24 watt vragen afhankelijk van het merk e.d.

  Geef eens wat de specs van je pc zijn. Mijn vermoeden is dat je voeding het niet trekt.
 • Ik kan mij niet voorstellen dat enkel een extra harde schijf er voor zorgt dat je pc niet meer opstart, immers 24 watt is net 2 ampere en dat zou zelfs de slechte voeding nog moeten trekken.
  Waar je ook naar kan kijken is op welke aansluiting hij staat, sata schijven kun je ook in raid zetten en dat zou wel kunnen.
  Je logboek uitlezen heeft geen zin omdat deze gebeurtenis niet in het logboek komt te staan.
  Kijk eens welk moederbord je hebt of in de handleiding van je PC of je daar wat kan vinden.
  Veel info over je systeem kun je vinden met SIW.
  http://www.gtopala.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.