Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe geluidskaart

Anoniem
sticx
5 antwoorden
 • Ik gebruik atm een onboard geluidskaart, hij doet het goed maar hij heeft wat minder opties, zo kan ik bijvoorbeeld niet 2 kanalen onafhankelijk van elkaar tegelijk afspelen (bijv headset de ene muziek en speakers de andere) Wat is een goede geluidskaart die niet al te duur is (rond de 50 euries) die dit probleem kan oplossen, ook wil ik een wat betere kwaliteit door mn microfoon heen pompen (ik ruis nogal namelijk) Ik denk dat ik dit kan oplossen dmv een nieuwe geluidskaart, klopt dit?

  En dan nog iets ^^:
  Ik heb nu ook een versterker aangesloten op mn pc, dmv line out en daarop zitten 5 boxen + subwoofer. Het is alleen geen surround sound, hoewel de versterker het wel ondersteund (DTS 5.1) geeft het geen surround aangezien de pc dit niet goed aanstuurt, weet trouwens niet eens of dit mogelijk is, kep daar niet zo gek veel verstand van! :P Maar daarom vraag ik het hier. Dus, is het mogelijk om via de pc een versterker zo aan te sturen dat het 5.1 surround produceert. En zo ja, heb ik hier dan een nieuwe geluidskaart voor nodig? Kan dit niet, enige andere oplossingen?

  Hopelijk kan iemand mij wat antwoorden geven,

  mvg sticx
 • Welke onboard geluidschip of welk moederbord heb je nu dan?

  Als je een losse kaart wilt met veel aansluitmogelijkheden, zou je eens naar de (8-kanaals) Club3D Theatron DD kijken:
  http://www.club3d.nl/products/dd_ending_page.cfm

  Prijzen hier:
  http://tweakers.net/pricewatch/138038/club3d-theatron-dd.html
 • Ik heb geen idee wat ik nu heb, kep een MSI P45 Neo als mobo, wat daar standaard op zit denk (Kep Realtek HD driver)? Ik heb niet zo gek veel verstand van geluidskaarten, dus de specs zeggen me niet zoveel :P Wat moet ik me er precies bij voorstellen? :oops:
 • Ik heb nog wat forums afgezocht, en ik zag dat ik mijn versterker surround kan laten afspelen als ik em "digitaal" aansluit. Dus niet via de analoge uitgangen. Nu heb ik geen idee hoe zo'n digitale uitgang eruit ziet, en wat voor kabel dat dan is. En heeft elke geluidskaart zo'n uitgang? Ook de onboard kaart op mijn moederbord?
 • [ Kon mn posts hierboven niet editen :evil: , dus heb ik er even onder gepost, sorry daarvoor. ]

  Ik heb nog wat forums afgezocht, en ik zag dat ik mijn versterker surround kan laten afspelen als ik em "digitaal" aansluit. Dus niet via de analoge uitgangen. Nu is dit de achterkant van mijn versterker:

  http://www.avland.co.uk/pioneer/vsx415/rearlrg.jpg

  En ik heb dus alleen een digital out (denk ik?) Is dit dan voldoende om em digitaal aan te sluiten op mijn pc? En heeft die club 3d kaart die hierboven staat ook zo'n mogelijkheid?
  (http://www.club3d.nl/products/dd_ending_page.cfm)

  Alvast bedankt :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.