Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Moederbord accepteert ram geheugen niet ?

Anoniem
RiesG
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een asus p5k moederbord. Ik heb er nu 2 staafjes van elk 1 gb erin zitten, dus 2 gb. Er zitten 4 ram houders in. 2 gele en 2 zwarte. De 2 ram staafjes die ik nu heb zitten in de gele houders. Dit ram is ddr2 1024 MHz, de nieuwe die ik heb is ddr2 800 MHz. Wanneer ik het nieuwe ram geheugen in een van die zwarte houdertjes plug en ik vervolgens kijk met het programma everest waarmee je je computer componenten kunt zien staat er dat er 2 gb in zit. Terwijl er eigenlijk 3 gb in zit. In de ram die er al in zit brand ook een rood lampje in, bij die nieuwe niet.

  Hier een plaatje ter verduidelijking, de blauwe streepjes stellen de ram staafjes voor.

  [img:70f1e4c72a]http://i49.tinypic.com/2h2nyae.jpg[/img:70f1e4c72a]  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen de oorzaak van dit probleem te achterhalen.

  Groetjes,
  Teun.
 • lang niet alle geheugen wil, ondanks overeenkomende aanduidingen als DDR2 met elkaar samenwerken…. er zijn méér paranmeters.
  soms is ook de volgorde van belang, dus kan je proberen of het vercshil maakt als je de nieuwe in bankje 1 zet..
 • Oke dat zal ik vanmiddag even proberen, dan post ik hier de resultaten wel. In ieder geval zeiden mensen uit mijn klas dat het waarschijnlijk niet werkt omdat het niet dezelfde snelheid heeft…

  In ieder geval bedankt voor de reactie.
 • snelheid hoeft op zich niet uit te maken voor herkenning en gebruik van het geheugen, alleen zal het nog werken op de laagste snelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.