Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

moeder bord van een HP Compaq dc7100 sff in een andere kast

Anoniem
None
13 antwoorden
 • hallo ik heb een vraag. is het mogelijk om een moederbord van HP Compaq dc7100 small form factor in een ATX kast te zetten? ik wil hier ook een andere voeding in zetten in die kast. kan dat gewoon een atx voeding zijn van 550 watt (lijkt me genoeg nu zit er 240 watt in) als dit mogelijk is hoe, gaat op de zelfde mannier als een normale pc?
  alvast bedankt
 • weet iemand hier iets vanaf ??? :(
 • In principe kan dat gewoon. Soms gebruikt een merk fabrikant afwijkende (dan standaard kast) stekkertjes voor pwron/hhdled/reset en pwrled en moet je even goed opletten wat wat is.
  Je kunt er gewoon een andere voeding aan prikken.
 • ik had mijn pc last open, er was een fan vast gelopen. toen zag ik de voeding aansluiting die was kleiner dan normaal. ik denk dat ik daarvoor een verloopstukje nodig heb, waar kan ik die krijgen. passen ook de gaatjes van het moederbord, want in de handleiding staat als formaat "custom" :?
 • [quote:24477f6155="hoyte"]ik had mijn pc last open, er was een fan vast gelopen. toen zag ik de voeding aansluiting die was kleiner dan normaal. ik denk dat ik daarvoor een verloopstukje nodig heb, waar kan ik die krijgen. passen ook de gaatjes van het moederbord, want in de handleiding staat als formaat "custom" :?[/quote:24477f6155]

  In het begin was het normaal dat de voedingsstekker 20 pins was. Sinds een aantal jaren is de voedingstekker 24 pins. Het is mogelijk een 20 pins stekker in een 24 pins aansluiting te steken. Andersom is waarschijnlijk ook mogelijk. In de handleiding van het moederbord staat of dit mogelijk en hoe. Uiteraard zijn er ook verloopjes van 20 pins naar 24 pins en andersom verkrijgbaar. Normaal gesproken heeft elke computershop ze wel.

  Wat betreft je tweede vraag verwijs ik je door naar formfactors.org specificaties ATX 2.2 De formaten moederborden zijn vastgelegde standaarden. De specificaties vindt je op Formfactors.org
 • de stekker is smaller dan een 20 pins volgens mij heeft die er 16 pinnen
 • Een kwestie van tellen die stekker gaatjes (een "volgens mij" is geen zekerheid…). En als het er inderdaad 16 zijn, is het niet standaard atx en wordt overbouwen in een standaardkast een probleem.
 • zijn daar verloop stukjes voor??
 • Van 16 naar 20, nog nooit gezien. Omdat het een afwijkende standaard is en heel weinig voorkomt, is daar geen "markt" voor.
 • Dan neem ik aan dat de voeding ook geen standaard ATX is? Als je persé het moederbord wilt inbouwen in een nieuwe kast zou je nog kunnen kijken of de voeding gaat passen in een ATX of mATX behuizing.

  Als ik op de HP site kijk op modelnr dan heb je waarschijnlijk een Pentium 4 processor of een Celeron processor.

  Beide processoren zijn sterk verouderd en daarom kun je naar mijn mening beter geen geld meer investeren in dit systeem.

  Wat is overigens het gebruiksdoel van de pc?
 • ik wouw ook een nieuwe voeding gebruiken er zit nu 240 watt in. het moederbord is een HP PE270ET met een pentium 4 th @ 2.80 L1=32kb L2=1024KB. het kan zijn dat ik het aantal pinnen niet goed heb geteld. ik zag ook een 6 pins voeding aansluiting voor de cpu.
  dit is dat 6 pins kabeltje
  http://img74.imageshack.us/img74/7320/imgp0102rk8.jpg
 • Als ik de foto bekijk dan gaat het moederbord zowiezo niet passen. Je uitbreidingsloten zitten boven aan en je usb, parallel, serieel e.d. zit onder. Bij een standaard (m)ATX bord is het andersom. Denk dat dit een bord is dat speciaal voor HP gemaakt is.

  Wat betreft de voedingsaansluiting voor de cpu. Gebruikelijk in die tijd was 4 pins, maar mijn huidige moederbord (Asus P5Q) heeft een 6 of 8 pins aansluiting.

  Ik vraag me nog steeds af wat je met een zwaardere voeding wilt. Je systeem is sterk verouderd gezien het feit dat je moederbord een AGP slot heeft en er een P4 2,8 GHz processor op zit. Een losse videokaart er in zetten kost al meer dan het hele systeem waard is en is bovendien weggegooid geld, omdat PCI-E tegenwoordig de standaard is.

  Zoals in mijn vorige post al aangegeven ben ik benieuwd wat het gebruiksdoel van de pc is.
 • eeeeh er zit een pci-e 16x in. mijn oude kast is grof weg kapot, gaat niet meer goed dicht, dus daarom.
  mijn gebruiks doel is: tekstverwerken, oude spelletjes spelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.