Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aansluiten externe desktop hard drive Iomega.

Vandaag terug gegaan naar VandenBorre en de harde schijf binnengebracht. Heb het verhaal gedaan en ze vertelden me dat dit wel eens kon gebeuren. Heb dan maar een nieuwe gekocht, een Iomege Ego 500GB schokbestendig, en wanneer ik deze aansluit, maakt hij direct contact, en heb dus al mijn gegevens al kunnen overzetten. Toch bedankt voor je hulp!

Anoniem
Lt. Weasel
4 antwoorden
 • Hallo,

  Daarnet heb ik in Vandenborre een Iomga Select Desktop Hard Drive gekocht van 1GB om aan te sluiten op een DELL XPS 630I desktop met windows vista 32-bit.
  Wanneer ik de HD aansluit op mijn computer, maakt deze geen contact, want hij herkend de harde schijf niet.
  Ik heb dit ook reeds getest op een ASUS laptop ook met windows vista 32 bit en daar herkende de computer nogmaals de HD niet. Ik plug het correct in een USB2.0 poort.

  Hopelijk kan iemand mij helpen deze externe HD op mijn desktop te kunnen aansluiten.
 • Vaak zijn de schijven nog RAW en niet geaktiveerd. Via computer beheer, schijfbeheer, de schijf eerst aktiveren, daarna partie(s) er op maken en formateren.
 • Het is me gelukt om via computerbeheer door naar schijfbeheer te gaan, maar ik zie niet waar of hoe ik de schijf moet activeren, aangezien ik niets zie omdat hij niet wordt herkend.
 • Daar waar je in computerbeheer, schijfbeheer de betreffende schijf ziet staan. Er staat bv: Schijf 1 xxx Gig Niet geaktiveerd. Rechts klik en kies aktiveren. Daarna in het rechter gedeelte, rechts klik voor een partitie aan te maken en daarna een logisch station en daarna formateren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.