Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HELP: Printer print niets meer

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Wie kan mij helpen met het volgende probleem.
  Ik heb mijn HP PSC 2105 All-in-One Printer altijd probleemloos gebruikt op mijn oude computer met XP-home SP3.
  Sinds kort heb ik een nieuwere computer met XP-pro SP3.
  Geen enkel document (word, kladblok, wordpad, pdf) en afbeelding wordt nu nog geprint. De printer wordt wel aangestuurd, want het papier gaat er doorheen. Dit komt er echter blanco weer uit. Vanuit de werkset een testpagina en diagnosepagina printen lukt wel.
  Het zou aan de drivers moeten liggen normalerwijs, maar ik heb de nieuwste drivers geinstalleerd en bij controle middels diagnoseprogramma op de computer en via de HP-diagnosesite werd aan gegeven dat er geen problemen zijn en ik de nieuwste software en drivers heb. Alles hoort te werken. DUS NIET.
  Ter controle heb ik mijn oude computer (met dezelfde nieuwste drivers) weer tevoorschijn gehaald en de printer deed het weer als vanouds.
  Ik hoop dat iemand dit probleem herkent en de oplossing weet, want veel kan het volgens mij niet zijn.
  Gr. Eric
 • Wellicht een duffe vraag, staat ie op de nieuwe PC als standaard ingesteld? Je moet de printerinstellingen tussen die twee PC's maar eens goed vergelijken.
  Ook al niet geniaal gedacht, printerdrivers én printersoftware er af gooien met Revo uninstaller en opnieuw installeren.

  Bij de FAQman van Computeridee heb ik gezocht in het FAQman-archief met de woorden "Print niet", zie http://computeridee.nl/faqman_zoekresultaat.jsp?search=print+niet&hoofdcategorie=Hardware
  Veel leesvoer, misschien zit hier iets bruikbaars tussen.

  Ik heb in Google geavanceerd gezocht met de woorden "HP PSC 2105 XP pro print niet" en dan vind je ook e.e.a. bijv. het idee "IRQ-conflict"
 • [quote:504068cbdc="erichonders"]HP PSC 2105 All-in-One[/quote:504068cbdc] Of HP support checken.
 • Tirm,
  alvast bedankt voor de reactie. Opnieuw installeren heb ik al gedaan, welliswaar via windows "software", maar dat werkte niet. Printer staat op standaard. Bij computeridee was ik al eens aanbeland, maar bij een soortgelijk probleem kwam het op de driver neer en daar kom ik dus niet verder mee. De printerinstellingen ga ik nu inderdaad eens goed vergelijken en de IRQ-kwestie lijkt mij ook wel wat. Ik ga ermee aan de slag en kom er zeker op terug. Bedankt.
  Eric
 • Jolo,
  HP-support laat je barsten als de garantie is verlopen. Alleen als ik een abonnement neem voor minimaal 30 euri krijg ik hulp. Kan ik net zo goed een nieuwe printer kopen. Gr. Eric
 • Maar vaak staan er wel bruikbare oplossingen op hun website.

  Verder vond ik nog wel een thread over printers, die ook lege pagina's printen, waarin suggesties staan die je zou kunnen proberen http://www.daniweb.com/forums/thread23334.html#
 • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EUREKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beste Jolo.
  Op die site heb ik de oplossing gevonden en mijn printerje DOET HET WEER. Om anderen, die mogelijk hetzelfde probleem hebben, hier de oplossing. Het probleem zit 'm in DEP (data execution Prevention), welke is meegleverd met SP2. Mijn nieuwe computer heeft een processor, welke dit ondersteunt en dat was het verschil met mijn oude computer. Om het probleem op te lossen, moet DEP ingesteld staan op: "DEP alleen voor kritieke windows programma's en - services inschakelen". Hoe je daar komt kan je vinden via de helpfunctie van windows.
  Mvg Eric

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.