Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

inktjet nozzle problemen

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik zou graag een oude Epson (670 Color) weer gezond willen maken. Zwart print-ie perfect, maar de kleuren zitten wat problemen:
  Probleem is dat er 2 kleuren zijn (rood en blauw) welke bij een test wat steken laten vallen. Geel werkt correct. Ik heb al diverse keren een nozzle cleaning gedaan en 't is wel wat beter geworden, maar niet optimaal.
  Is er een methode om die boel weer goed te krijgen?
  (Vervelende eigenschap van die printer is, dat een cartridge pas te verwijderen is als-ie leeg is. Zo niet, dan komt-ie niet in een stand waarbij de cartridge te verwijderen is).
 • [quote:85a2d9d3a6="lion"]Ik zou graag een oude Epson (670 Color) weer gezond willen maken.[/quote:85a2d9d3a6] Als ik zo de epson product support bulletin bekijk, is die van 3/14/2002. Ik weet niet of het nog wel rendabel is iets te doen, aan een zeven jaar oude printer. Waarschijnlijk is de printerkop van de kleuren cartridge versleten. Je zou eventueel nog wel de FAQ kunnen checken The quality of my printed output is unacceptable. What can I do to improve this?

  Het ligt echter meer voor de hand de printer te vervangen. De printkosten per vel papier is toch voor een groot deel afhankelijk van het inkt gebruik van de printer. Een nieuwe printer zou zuiniger kunnen zijn dan de oude.
 • spuitmondje zit helaas niet in de inkt patroon .
  maar in de inkt bak waar de patroon in moet .
  je kan proberen wat louw /gekookt water in de inkt bak te gieten .
  dan is de kans dat de inkt die verstopt zit in het spuitmondje vloeibaar wordt .
  dan kan je met b.v een wattenstaafje de inkt verwijderen .
 • Ik zit inderdaad aan de oplossing van bas100 te denken, maar zal moeten wachten tot er een cartridge leeg is. Anders komt die kop niet in een stand waarin er bij te komen is…..
  Printer vervangen is in dit geval niet aan de orde: er staat een goede AIO, maar ik wilde dit ding toch nog een nieuw leven inblazen. Onder andere omdat ik nog cartridges heb…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.