Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Slechte kwaliteit USB/2,5 inch drives?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Gisteren heb ik een nieuwe Iomega gekocht, hopelijk gaat deze langer mee. Garantie is nu 3 jaar geworden en de prijs weer hetzelfde als wat de vorige gekost had. Nog wel een extra 3,5 inch backup schijf bijgekocht voor de foto's en videobestanden. Hopelijk is dit dan veilig genoeg.
 • Begin november heb ik een Iomega Prestige portable hard drive met een 320GB HD gekocht. Vlak voor kerst begon deze problemen te geven. Nu heeft HD tune 3 uurtjes gedraaid en het resultaat ziet er weinig hoopgevend uit … Is dit een toevallige misser of is de kwaliteit gewoon beneden de maat? De drive gaat natuurlijk terug naar de winkel, maar eigenlijk vertrouw ik dit merk niet meer. Is er een beter/betrouwbaarder merk want ik heb toch echt wel een externe schijf nodig …
  [img:06398b02bb]http://www.pcpret.nl/weetjes/figs/www320gb.jpg[/img:06398b02bb]
 • Tot voor kort had ik nog nooit van dit merk gehoord. En als je het mij vraagt is dit merk best te vertrouwen, maar heb je gewoon een fabrieksfout in de wacht gesleept.

  Er zijn genoeg merken met externe harde schijven.
  Wat wil je doen met je externe HDD? En aan welke eisen moet'ie voldoen? Moet hij snel zijn, en/of klein zijn, en/of grote opslag hebben?
 • Ken 't merk wel. Niets mis mee.

  Ik denk dat je pech hebt.
 • Iomega is bekender van de zip drives, die voor de komst van de cdr populair was. Denk dat ze de harddisks ook zelf maken, ze hebben een tijdje geleden - meen ik - een kleindere harddiskfabrikant overgenomen.

  Maar een maandje oud, dus je hebt nog garantie, en de data staan in je backup. Toch?
 • Ja, hoewel dit wel de belangrijkste backup schijf is/was. Straks tijd om de data opnieuw te backuppen. Het vervelende is dat ik veel tijd kwijt ben om de data opnieuw te ordenen op een andere HD.
 • De nieuwe backup heb ik eindelijk gemaakt. Het lukt mij niet om de oude dat te wissen dan wel de HD opnieuw te formatteren. Het ding is gewoon echt slecht. Overigens geeft HD tune geen specifieke informatie over de HD, dus ik zou denken dat Iomega de HD informatie niet publiek wil maken (inclusief de fouten). Ik hoop dat ik mijn geld terug kan krijgen want om die reden zou ik nu geen Iomega meer willen hebben.
 • Ik zou hem eerst eens ruilen tegen een nieuwe. Elk merk kan een maandagmorgenmodel hebben. Iomega staat nou niet echt als onbetrouwbaar bekend.
 • Iomega is een van de weinige merken die naast een zeer goede bedrijfsstructuur (5 sterren producten) een zeer goede service hebben.

  Echter, de interne schijven in de externe behuizing die ze gebruiken en verkopen in Europa, zijn nog altijd (tenzij je een import schijf hebt) van het merk 'Western Digital'.

  Het programma laat zien wat er mis is met een WD schijf, dus eigenlijk verlies je het vertouwen in WD.

  WD maakt vooralsnog de beste schijven op deze aardbol. Samsung staat erg dichtbij WD, Hitachi (geloof het of niet) loopt daar weer dicht achter aan.

  Seagate ligt ergens aan de onderkant, dit komt puur omdat ze Maxtor over hebben genomen, en Maxtor staat nou niet bepaald bekend om de lange levensduur.

  Maar goed, om terug te komen op Iomega. Ik zou Iomega eens opbellen over het hoe en wat. Grote kans dat ze een nieuwe opsturen met daarbij een DVD met een tool erop, om de data terug te halen (mocht je dat zelf niet lukken) om die vervolgens op de nieuwe externe drive te zetten. Wanneer dat is gedaan, kan je de 'oude' terugsturen.

  Nog grotere kans heb je dan, om een eigen Iomega interne schijf erbij te krijgen :)
 • Ik heb het geld terug gekregen. Ik heb nog geen vervanger gehaald, ik twijfel wat ik er voor in de plaats ga gebruiken. Ik dacht dat de 2,5 inch schijfjes wat beter beveilgd waren omdat die dan geschikter zijn voor notebook gebruik. Maar dat is kennelijk niet zo …
  Er was wel een merk die bij beweging de kop van de schijf haalt, helaas had die HD een kort kabeltje. Volgens de verkoper mocht die niet verlengd worden. Tja, daar heb ik dan niet zoveel aan, want ik werk nauwelijks met notebooks.

  Is een 3,5 inch drive even betrouwbaar (of juist meer/minder betrouwbaar) dan een 2,5 inch drive? De winkel had nog wel een Conecptronics drive met een 500GB samsung eco HD. Zou deze ook bruikbaar zijn? Die schijf kan ook voor multimedia opnamen gebruikt worden. Niet echt nodig, maar de functie mag er wel op zitten.
 • [quote:da738678aa="gerben"]Ik zou hem eerst eens ruilen tegen een nieuwe. Elk merk kan een maandagmorgenmodel hebben. Iomega staat nou niet echt als onbetrouwbaar bekend.[/quote:da738678aa]Tja, hetzelfde model kost nu 20 euro meer, en dan weet ik nog niet of ik de nieuwe drive wel kan vertrouwen.
 • [quote:6d46f1db8b="Jax Dryke"]Maar goed, om terug te komen op Iomega. Ik zou Iomega eens opbellen over het hoe en wat. Grote kans dat ze een nieuwe opsturen met daarbij een DVD met een tool erop, om de data terug te halen (mocht je dat zelf niet lukken) om die vervolgens op de nieuwe externe drive te zetten.[/quote:6d46f1db8b]Er was slechts 1 stuk data slechts een keer gebackuped. Die data heb ik er met veel moeite af kunnen halen. De kwaliteit lijkt ok. Er waren overigens heel veel bestanden (vooral foto's) beschadigd en dat was enorm schrikken. Ik had de foto's, op de nieuwsten na, gelukkig op dvd gebackuped. Dus ik heb geen schade, alleen heel veel tijd verknoeid. Verder blijkt nu ook weer de noodzaak van een meervoudige backup.
 • Ik zou zelf niet weten waarom externe 2,5 inch harde schijven betrouwbaarder zouden moeten zijn, dan externe 3,5 inch harde schijven. De enige redenen waarom voor notebooks een externe 2,5 inch harddisk wordt gebruikt, is omdat deze stroomvoorziening verkrijgt via de USB poort. En natuurlijk omdat 2,5 inch externe harddisks kleiner en lichter zijn. En daardoor makkelijker te vervoeren.

  Ik lees net op site van de consumentenbond dat die externe 2,5 inch harddisks schokbestendiger zijn. De harde schijven test kun je overigens alleen lezen, als je lid bent van de consumentenbond. Alle 17 geteste externe harde schijven komen goed door de test. Deze test is zo te zien geactualiseerd tot februari 2009.

  Als dat bovenstaande niet vereist is, kun je net zo goed voor een externe 3,5 inch harde schijf gaan. Want kansen op fabrieksfouten en hardware storingen, kan je met elk willekeurig backup medium overkomen. Dat is waarschijnlijk de reden dat men wel eens zegt: Één backup is hetzelfde als géén backup.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.