Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HD vraag

Als je handig bent maak je het zelf op maat, en anders koop je een verlengsnoertje en zet daar het schakelaartje tussen... perloc

Anoniem
perloc
9 antwoorden
 • De adapter is ook de stekker. :o Helaas, maar waar.
 • Heb tot volle tevredenheid een externe HD van Western Digital, 320 GB. Echter een minpunt is het ontbreken van een power schakelaar. Uit voorzorg trek ik dus maar de plug van de voeding er maar steeds uit. HD wordt niet al te intensief gebruikt, vnl. back-up en opslag MP3.
  Kan ik de schijf permanent aan de voeding laten, of is het inderdaad verstandig, om de voeding er telkens weer af te halen?
 • als je de disk niet veel gebuikt .
  zet er dan een schakelaartje tussen
 • Die optie heb ik ook wel overwogen, maar ik was benieuwd, of het schadelijk zou zijn, als ik de spanning erop laat.
  Het uittrekken van het powerplugje en weer terug steken is niet onoverkomelijk. Ik zag nu echter, dat de Toshiba wel een schakelaar heeft.
 • Een andere oplossing is om je HD eerst softwarematig te ontkoppelen, hardware veilig verwijderen, en daarna kun je de usb stekker veilig verwijderen en zal de HD ook uitgaan, tenminste als de USB op een makkelijke plaats zit!
 • Dan is het lostrekken van de plug van de externe voeding sneller en in mijn geval praktischer. Dat laatste kon je ook niet weten Dilbert55, toch bedankt voor het meedenken.
 • [quote:fa69942cfd="Jank"] Dan is het lostrekken van de plug van de externe voeding sneller en in mijn geval praktischer. [/quote:fa69942cfd] Alleen wordt in het algemeen afgeraden het plugje van de voedingsadapter in of uit te pluggen, zolang de voedingsadapter nog in het stopcontact zit. (Het wil niet zeggen dat het apparaat dan het loodje legt.) Zoiets kom je nog wel eens in handleidingen tegen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is een wandcontactdoos met een schakelaar beter.
 • Jolo, het probleem bij mij is, dat de stekker cq adapter in een stopcontact geplugd zit, dat achter de PC onder het buro op de vloer ligt.
  De (hoofd)kabel vanaf mijn wandcontactdoos naar de overige tafelcontactdozen is wel voorzien van een stekker met schakelaar. Mogelijk is dat een optie voor mij. Met enige aanpassing moet dat haalbaar zijn. Goede tip! :)
 • Als de netvoeding naar de adapter 2-aderig is zet er dan een draadschakelaar tussen. Koop wel een kwaliteits-schakelaartje omdat er een behoorlijke piekstroom loopt bij inschakelen.
  Als die mét aarde is, wordt het moeilijker…
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.