Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluidskaart/monitor

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo, ik heb een probleem ik probeer een geluidskaart te installeren in mijn pc (PCI slot) maar zodra ik de kaart er in heb gezet en de pc aanzet dan doet mijn monitor het niet meer, ik heb het idee dat de pc wel opstart alleen zie ik het niet meer. Op het moment dat ik de geluidskaart er uit trek dan gaat na een tijdje de monitor het weer doen. Mijn pc draait op win XP prof. legale versie compleet geupdate, het is een MSI moederbord type K8T Neo met AMD processor. Wie kan mij helpen met goed advies ??[b:708ad9a6a8][/b:708ad9a6a8]
 • dan is waarschijnlijk die geluidskaart niet echt kosher (meer)….
  soms helpt het echter (en dat is dus de moeite waard) als je de kaart in een ander pci-slot steekt. werkt dat ook niet, dan zal je echt voor een ander kaartje nog even terug moeten naar de pc-boer…
 • Wat voor geluidskaart is het? Ik had er een van Creative, en die deed dat ook. Toen heb ik de drivers geupdate en toen deed hij het weer.
 • [quote:dd0e8fa164="Cornel"]Wat voor geluidskaart is het? Ik had er een van Creative, en die deed dat ook. Toen heb ik de drivers geupdate en toen deed hij het weer.[/quote:dd0e8fa164]
  Heren fijn dat jullie reageren maar het is een nieuw kaartje van sweex het goedkoopste wat er was, maar ik had hiervoor al een oudere kaartje geprobeerd wat ik nog had liggen maar daar gebeurde het zelfde bij. Nog meer ideeen???
 • [quote:99f8395cfe="MrFreeze47"]een nieuw kaartje van sweex[/quote:99f8395cfe] Ikzelf gebruik voor één van mijn oude test PC's ook een Sweex geluidskaart. De monitor blijft bij mij gewoon werken.

  Maar weet je zeker wanneer je een geluidskaart in een PCI slot plaatst, dat deze volledig is aangedrukt. Dat deze niet scheef in het PCI slot zit. En heb je zoals derkdejong al voorstelde, alle PCI sloten geprobeerd? Die MSI K8T Neo heeft toch onboard geluid. Zou je die (weer) eens kunnen proberen?
 • Hallo, ja het kaartje zit goed aangedrukt ik ben niet geheel vreemd met pc's, de onboard audio doet het helaas niet meer vandaar dat nieuwe kaartje wat de pci sloten betrefd heb ik ze ook allemaal al geprobeerd.
  Op dit moment ben ik de drivers aan het downloaden alleen vraag de pc iedere keer om de geluidskaart ben benieuwd of dit gaat werken.
 • Deed het onboard geluid dan helemaal niets meer? Had dat wellicht te maken met blikseminslag? Zo niet, had je het onboard geluid wel disabled in het BIOS? Welke videokaart heb je? En wat voor een monitor. Reageert de monitor helemaal niet, als je PC inschakelt? Wat doet de monitor LED/lampje?
 • hallo Jolo, Het lampje van de monitor blijf geel, dat is normaal groen tijdens normaal bedrijf de monitor is een ACER LCD AL1916W.
  Het onboard geluid deed idd helemaal niets meer vandaar het nieuwe eenvoudige kaartje het onboard geluid is nu idd disabled. De videokaart is een RADEON X850 Pro 256MB. Nog even ter verduideleking elk ander geluidskaartje wat ik probeer geeft het zelfde resultaat ik heb nu het moederboord naast de pc liggen en aangesloten met de videokaart en geluidskaart er in maar levert niets op wel is het zo als ik tijdens het aan staan van de pc de geluidskaart er uit trek dat de monitor na een 15 seconden het gewoon gaat doen wat ik op dat moment wel ziet is dat de computer dus niet opgestart is wat ik eerst wel dacht dus als ik de geluidskaart eruit haal start hij pas verder door.
 • Weet je zeker dat de geluidskaart het opstarten blokkeert? Of gaat reageert alleen de monitor niet? Kun je horen of de PC verder aan het opstarten is? Bijvoorbeeld omdat de harde schijf nog even doorratelt. Of dat je dit kan zien, aan het ledje/lampje van de harde schijf. Verder vond een probleem die vergelijkbaar is met dat van jouw in deze hyperlink http://www.computing.net/answers/hardware/no-video-with-dvi/53246.html
  Dus je hebt een videokaart met 2 DVI poorten. Heb je de monitor al in de andere DVI poort geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.