Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wehkamp-pc

Anoniem
Obi-wan-kenobi
7 antwoorden
 • De laatste 3x heb ik steeds voor een prikkie een computer over kunnen kopen, maar nu wordt het een keer tijd voor een goede PC. Ik heb echter geen idee meer wat nu "goed" is, ik ben de feeling een beetje kwijt wat dat betreft.

  Wat denken jullie van deze computer? Is dat iets waarmee ik weer een jaar of 3 vooruit kan? Belangrijkste wat we ermee doen:
   [*:bd7fa0a3fb]Spellen spelen (en dan liefst ook recente spellen van het kaliber Call of Duty Modern Warfare 2) [*:bd7fa0a3fb]Standaard mail, internet etc. [*:bd7fa0a3fb]Webdesign [*:bd7fa0a3fb]Liefst ook tegelijk muziek op de achtergrond hebben spelen[/list:o:bd7fa0a3fb]
 • Spellen spelen hiermee kan je wel vergeten.
  Er zit een onboard videochip in die totaal niet geschikt is om te gamen.
  Voor dat geld (minder dan 500 euro) koop je geen systeem inclusief monitor waarop je kan gamen.
 • Als je een PC wilt aanschaffen die bedoeld is voor gaming, moet je zeker niet voor een kant-en-klare merk-PC van een postorderbedrijf gaan.

  Verreweg het belangrijkste onderdeel van een game-PC is de grafische kaart en de rest van de onderdelen moet daarop afgestemd zijn.

  Lees anders eens wat tips door:
  http://tweakers.net/reviews/1504/3/tweakers-punt-net-best-buy-guide-editie-januari-2010-game-en-high-end-gamesysteem.html
  http://www.hardware.info/nl-NL/pcadvice/bpufa5tjag/viewconfig/

  Uiteraard kan het allemaal wel wat goedkoper als je niet zoveel te besteden hebt, maar dan moeten er wel bepaalde concessies gedaan worden qua gameprestaties.
 • Mee eens Obi. Maar laten we wel realistisch zijn. Een pc waarop je kan gamen voor minder dan 500 euro inclusief monitor is onmogelijk.
 • Nu zijn de systeemeisen voor COD: MW2 niet bijzonder hoog (draait al prima op een Athlon II X2 + HD4650), maar een game-PC koop je natuurlijk niet voor één specifiek spelletje. Denk ook aan games die over 1-3 jaar gaan verschijnen: daarvan kun je verwachten dat de systeemeisen een stuk hoger gaan liggen.
 • Klopt, maar als de TS een 21 inch monitor wil, dan is de resolutie ook flink, dat trekt die 4650 ook niet. Ook niet voor de spellen van vandaag, laat staat over 1-3 jaar.
  En trek voor een monitor minimaal 200 euro van het budget, dan blijft er nog geen 300 euro over. Wat koop je daar voor?
  Maar goed, laten we even de TS afwachten, misschien ligt het budget hoger dan wij denken.
 • Nah, er is niet echt sprake van een budget ofzo. 't Was meer dat ik deze tegenkwam als 'lunchbreaker' (vandaag tussen 12:00 en 13:00 extra goedkoop) en dat ik me afvroeg of het wel enigszins nut had om erop in te gaan. Heb het op basis van bovenstaande niet gedaan. 8)

  Gezien een nieuw gekocht huis waar we over anderhalve maand de sleutel van krijgen is het maar allezins de vraag of er überhaupt voor de tijd een nieuwe computer komt, maar als je tegen een aanbieding aanloopt kan het soms nuttig zijn om even wat te checken.

  Bedankt voor de info!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.