Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD laden (intern) eraf gefikkerd; nieuwe application file

tomvdlee
4 antwoorden
 • Mijn cd laden is uit mijn laptop gefilkkerd (software matig).

  Mijn windows XP latop kan hem niet meer vinden.
  Nu heb ik aangereikt gekregen het volgende bestand. Ik zou hem alleen maar hoeven te updaten. Maar ben een leek. hoe kan ik het volgende filetje bruikbaar maken zodat mijn laptop mijn cd laden weer ziet?

  Gaat om een packerd bell laptop van een jaar of 9 oud (die het verder prima doet overgens).

  QSI CDRW/DVD SBW-242 (interne laptop cd rom laden).

  link: http://support.euro.dell.com/support…&catid=&impid=
 • Link doet het niet en het is een link naar DELL en je hebt een Packard Bell.

  Staat hij in apparatenbeheer? Verwijder hem daar eens en start je PC opnieuw op.
 • Ik weet dat dit Dell is en ik een packerd bell heb.
  Maar heb uit vakbekwame en betrouwbare bron begrepen dat dit ook zou moeten lukken; wanneer ik ''em effe zou updaten (?)''

  kopieren naar adresbalk: (cd/dvd -> kijken en dan kijken naar QSI)

  http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=nl&l=nl&s=gen&ServiceTag=&SystemID=INS_PNT_CEL_1100&os=WW1&osl=du&catid=&impid=
 • firmware is gevaarlijk spul; een missertje en je kan het apparaat (en soms zelfs méér dan dat) weggooien….
  xp is berucht voor verdwenen cd-apparaten. het is dus maar zeer de vraag of je het in firmware moet zoeken als xp het ding niet meer vindt.
  suggestie:
  Een optie die wil helpen bij problemen met cd- en dvd-stations, is een aanpassing in het Windows Register. Maak, voordat u aan de slag gaat in het register, er een back-up van, want een misstap kan uw besturingssysteem danig ontregelen. Een back-up maakt u door een registerbestand te exporteren.

  U start de registereditor door via Start naar Uitvoeren te gaan, vervolgens 'regedit' te typen en op OK te drukken. Ga naar 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}' en selecteer 'm. In het rechter venster verwijdert u de waarden Upperfilters en de Lowerfilters. Sluit de registereditor en herstart uw computer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.