Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

usb poort lijkt niet meer te werken

Anoniem
derkdejong
18 antwoorden
 • Hallo, ik heb een xp machine met een usb poort aan de voorkant. Tijdens het instaleren van een nieuw mobieltje (samsung star) leek het erop dat de usb poort uitviel, niet echt kapot maar niet meer mee te werken. Als ik er het USB kabeltje van de telefoon instop reageert de telefoon. De computer kan hem echter niet vinden. Ook niet mijn eigen usb stick. Kortom ik denk dat er softwarematig iets is fout gegaan, maar hoe los ik dit op?
 • In Apparaatbeheer álle USB devices/poorten de-installeren.Daarna zal Windows ze na een herstart opnieuw installeren .
 • ik kan niet alles verwijderen, als ik bij de tweede ben gaat het het scherm van apparaatbeheer knipperen en verdwijnen onderdelen willekeurig uit beeld en komen weer terug. dat stopt alleen maar door de computer weer uit te zetten. Na opstarten geef hij een onbekend usb apparaat aan, het lukt niet daarvoor een stuurprogramma te laden
 • dit is de juiste werkwijze:
  - koppel alle usb-aparaten af
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.
  - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor ´verwijderen´ cq ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usbvermeldingen af
  - herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.
  - daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.
  nb: onder sommige vista´s wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. dat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.
 • bedoel je nu dat ik echt alle apparaten moet losmaken? dus ook muis en toetsenbord? Dus elders andere musi en toetsenbord halen die nog ouderwets ingeplugd worden?
 • liefst wel, natuurlijk, maar je kan het met die twee er in best proberen, als je maar alle usb-meldingen op die manier een beurt geeft.
 • dag, ik heb ze allemaal uitgeschakeld en dan vallen uiteindelijk twee zaken op:

  de usb poort die daadwerkelijk niet meer werkt wordt door apparaatbeheer als correct en goedwerkend gezien. toch werkt hij niet.

  steed wordt een onbekend apparaat gevonden, zelfs terwijl er niets verbonden is
 • staat er een onbekend apparaatje als vermelding bij de usbpoort?????
 • bij usb controllers staat inderdaad onbekend apparaat, zelfs als ik alles verwijder, deze vermelding komt meteen terug na opstarten
 • die poorten aan de voorzijde zijn met een kabel verbonden op het moederbord.
  schroef de kast eeens open, check of de kabel wel juist zit, cq probeer de kabel op een andere usb-aansluiting op het mobo.
  niet toevallig de laatste tijd (al dan niet per ongeluk) een schop gegeven tegen een usb-dingetje in die frontpoort?
 • open gemaakt, de usb poort blijkt samen een apparaat te vormen met een aantal kaartlezers, losmaken en opnieuw vastmaken is geen oplossing, probleem blijft hetzelfde. In het stekkertje zitten overigens meer draden als in een gewone usb aansluiting.
  De usb poort wordt de hele dag door gebruikt voor usb sticks, webcam, telefoons ed, dus ik sluit niet uit dat daarbij wellicht is een keer wat lomp gehandeld is of tegenaan gelopen of zoiets. Het apparaat stopte toen ik er een mobiele telefoondraad indeed
 • Dag,

  Ik heb er nu een geheel nieuw blokje ingezet met kaartlezers en usb. Weer geeft de computer een melding dat er een onbekend apparaat is aangesloten, ook de nieuwe usb werkt niet.
 • Ik heb inmiddels het geheel op een andere aansluiting op het mobo gezet. Hetzelfde resultaat, maar er gebeurt iets merkwaardigs. OOk al verwijderer ik alles weer via apparaatbeheer, bij opstarten krijg ik nu twee onbekende apparaten. het lijkt erop dat het systeem onthoudt waar ik een onbekend apparaat heb aangesloten, ook al zit het er niet meer. Wat kan dit betekenen, moet ik eens ergens in het register kijken?
 • Is er echt niemand die hier iets op weet?
 • Klinkt alsof je USB poorten aan het kapot maken bent. Nee ik heb verder geen idee wat er aan de hand is. In dit soort gevallen ga ik zelf de bedrading van zo'n setje controleren. Vermoedelijk is er wat kapot of verkeerd aangesloten.
 • Dag, ik heb al een ander blokje gekocht met exact hetzelfde resultaat. Het rare is ook dat als ik iets op de "kapotte"usb aansluit ik wel een melding krijg dat het aangesloten apparaat niet herkend wordt. De mob. telefoon herkent zelf ook dat hij aangesloten is. Er is dus wel verbinding.
  Ik zag op google talloze meldingen over dit probleem. Ik heb er enkele tientallen bekeken, eigenlijk staat nergens de oplossing echt bij. Ook bij microsoft
  staat het probleem algemeen beschreven maar kom ik niet verder
 • Welk artikel van Microsoft bedoel je? Als je nu eens checkt zonder USB apparaten ingeplugd, welke info er verschijnt via Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur. En check dit nogmaals nadat je een USB apparaat hebt ingeplugd. Zie je overigens wel het lampje/ledje van die USB stick reageren, wanneer je die aan de voorkant inplugt?
 • http://support.microsoft.com/kb/871233/nl
  http://support.microsoft.com/kb/310575/
  ik heb er nog meer bezocht maar die kan ik zo vlug niet meer vinden. Bijna altijd wordt aangeraden de usb devices te verwijderen en opnieuw te installeren, ook 30 minuten stroom afzetten en aan uit knop enkele keren in en uit is al geprobeerd

  en hieronder een soortgelijk probleem waarvan er tientallen te vinden zijn.
  http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=13963

  In probleemapparatuur tref ik niets aan, zowel niet met of zonder usb apparaat.

  De Usb stick wordt in twee usb poorten zoals eerder gemeld niet herkend en gaat ook niet branden.

  De mobiele telefoon wordt wel herkend en herkent zelf ook de computer, ik kan er echter niets mee.

  Ik heb het blokje met geheugensleuven en een usb aansluiting ook al vervangen. helpt niet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.