Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows 7 compatibility?

Anoniem
lion
5 antwoorden
 • Misschien dat een van jullie een antwoord weet…..:
  Ik heb een Samsung 943N LCD monitor. Op de Microsoft comptability website staan een aantal van het type 943. Die "N" staat er echter niet bij.
  Nou zegt dat m.i. niet zo heel veel, want:

  A) Het ding geeft een acceptabel plaatje op mijn Windows 7 systeem
  B) Die 943N staat ook niet op een "not compatible" lijst
  C) Er staat ook maar 1(!) Iiyama monitor op die Microsoft lijst…..

  Ofwel: is die lijst wel volledig?
  Ik zal er t.z.t. ook bij Samsung NL nog eens achteraan gaan, want een Engelstalige supportdesk gaf het volgende digitale antwoord:
  [i:e0d4911891]It is regret to let you know that the enquired model is not support Windows 7.[/i:e0d4911891]
  En toch geeft-ie een mooi plaatje….. Wat is wijsheid: direct met het verkregen antwoord terug naar de leverancier (die 'm heeft geadviseerd), of eerst grondig kortsluiten met Samsung NL?

  Edit:
  Iets anders wat in mijn boerenverstand opkomt:
  Het is toch de grafische kaart welke die monitor aanstuurt? Als die grafische kaart "lekker omgaat" met Win 7, dan is er toch geen enkel beletsel voor die monitor…? Of mis ik iets? :roll:
 • er staat alleen bij voor Windows xxxxx en vista .
  maar als het een plaatje is .
  wat boeit het dan .
 • M.a.w.: "als 't werkt, dan werkt 't"…….? Of soortgelijke bewoordingen?
  Het probleem is dat ik eigenlijk niet goed weet wat men nou duidelijk wil maken met de opmerking "[i:f2307c56fa]It is regret to let you know that the enquired model is not support Windows 7.[/i:f2307c56fa]"….. :roll: :roll:
 • Om even wat op te helderen: Je gaf het zelf al aan, monitoren werken hóe dan ook, áltijd.

  Monitoren zijn (zo goed als) niet afhankelijk van je besturingssysteem. Het enige wat nog een beletsel kan vormen is de (overbodige) monitorsoftware die eventueel meegeleverd was. Ik denk dat de helpdesk van samsung ook daarop doelt en niet op jou monitor zelf. Enige wat bovenstaande software regelt is dat er een alternatief kleurschema gebruikt kan worden, maar het standaard voldoet prima…

  Monitoren zijn OS-onafhankelijk. En werken dus allemaal op windows 7. Hetzelfde geld voor toetsenborden (die geen drivers nodig hebben.)

  Het gaat dus om de videokaart, en geloof me: 99,99999 procent van de videokaarten werken met windows 7. Ik heb nog nergens een gevalletje gezien van dat de videokaart niet meer werkt omdat er windows 7 geïnstalleerd is. Zowel Nvidia en AMD hebben ál lang windows 7 drivers. En windows 7 heeft standaard ook al videodrivers, dus dat komt helemaal goed.

  Ik hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb?:)

  [size=7:d5692d0d13]Offtopic: Ligt het aan mij of dragen die antwoorden van bsa nergens wat aan bij?.. Wat heeft TS nou aan zijn antwoord (en andere TS'en).. Maar dat is verderniet aan mij..(A)[/size:d5692d0d13]
 • [quote:a5632505a3="Torrentus"]monitoren werken hóe dan ook, áltijd. [/quote:a5632505a3] Dat wil zeggen, zolang deze wordt aangestuurd met een signaal binnen de specificaties van de monitor. Want bij een te hoge verversingsfrequentie/refresh rate, zal er waarschijnlijk een "out of range" melding op de monitor verschijnen. Windows 7 gebruikt doorgaans voor monitoren een "Generic PnP monitor" driver, met de naam monitor.sys.

  Een monitor zal alleen voldoen, als deze in Windows 7 via een rechter muis klik op een leeg deel van de desktop > "Screen resolution" op de juiste resolutie staat, of is in te stellen. Maar inderdaad, als de video driver geïnstalleerd is, staat de resolutie waarschijnlijk ook goed. En in "Advanced settings" > Monitor kan dan de "refresh rate" en "Colors" worden gecheckt.

  De meeste monitoren zullen inderdaad goed werken op Windows 7. Echter heeft het weinig zin om bijvoorbeeld een oer oude 15 inch CRT monitor voor Windows 7 te gebruiken.

  Voor het toetsenbord gebruikt Windows 7 doorgaans een generieke driver. Waardoor de standaard toetsen kunnen werken. Wel zou het kunnen zijn dat voor de multimedia toetsen extra software nodig is. Behalve dan voor het toetsenbord van mijn hoofd PC. Maar dat mag ook wel. Want dat is een Microsoft toetsenbord, met slechts 4 multimedia toetsen. En een toets voor de rekenmachine. (Die werken zelfs "out of the box" in Ubuntu Linux.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.