Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe netwerkschijf?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Sinds ik samenwoon, zitten we met 2 laptops thuis. We hebben een (draadloos) netwerk, maar je zult het natuurlijk altijd zien: zit je net lekker op de bank met laptop 1, heb je bestanden nodig die op laptop 2 staan. En die ligt nu net op zolder, uitgeschakeld…

  Voor het gemak wil ik daarom alle data op een externe schijf zetten welke altijd benaderbaar is. Een schijf die dus bijvoorbeeld direct aan de router te hangen is (weet niet of dat mogelijk is eigenlijk). Hoeft niet te groot te zijn, 1TB is meer dan zat (we hebben nu totaal iets van 200GB). Ik stel geen eisen aan design, het komt dan waarschijnlijk toch in een kastje te staan ofzo. Geluid is (mits het geen pokkeherrie is) dus ook niet zo'n issue. Kwaliteit en snelheid zijn wel belangrijk.

  Wie heeft tips voor me? Ik heb zelf nog nooit zo'n ding gekocht en heb dus ook geen idee van prijzen, kwaliteit, etc.
 • Wat je bedoelt is een NAS (network attached storage). Deze zijn wat duurder dan een normale externe schijf. Zijn er in veel soorten en maten. Synology en Qnap zijn degelijke merken op dit gebied. Bijvoorbeeld:

  http://www.azerty.nl/8-1219-217600/synology-disk-station-ds109j-.html
 • Je kan ook een Externe schijf met netwerkaansluiting nemen.
  Bijvoorbeeld deze:
  http://tweakers.net/pricewatch/234073/western-digital-my-book-world-edition-1tb.html
  http://www.freecom.nl/productsubs.asp?CatID=8020&sCatID=1146167&s=ja

  Let wel op dat in de NAS van Gerben nog geen Harddsisk zit.
 • Hetgeen wat tomvdlee noemt sluit het beste aan bij mijn idee. :)

  Freecom heeft bij mij het idee van niet echt een topmerk. Misschien heb ik het helemaal mis, maar wat zijn een beetje de kwaliteitsmerken op dit vlak?
 • Tjsa, het is allemaal ongeveer hetzelfde hoor. Alleen is van de drie de synology gewoon de beste, met de meeste mogelijkheden, en de goedkoopste. Als je overigens ooit van plan mocht zijnde schijf via het internet te benaderen, moet je de WD beslist niet hebben.
 • Het is mij bij die synology alleen een beetje onduidelijk hoe groot nou de opslagcapaciteit en de snelheid van de harde schijf is die erin zit… Maximaal [i:eaa7b47a76]ondersteund[/i:eaa7b47a76] is 1 TB, maar er staat maar verdomd weinig over de schijf die erin zit.
 • [quote:a3400445bd="Ger"]Het is mij bij die synology alleen een beetje onduidelijk hoe groot nou de opslagcapaciteit en de snelheid van de harde schijf is die erin zit… Maximaal [i:a3400445bd]ondersteund[/i:a3400445bd] is 1 TB, maar er staat maar verdomd weinig over de schijf die erin zit.[/quote:a3400445bd]

  Er zit geen schijf in. Die moet je er nog apart bij kopen. De Synology is een echte NAS en kan je wat Gerben ook zegt via internet bereiken. Verder heeft de Synology meer mogelijkheden maar voor alleen een centraal opslagpunt in huis is een WD of Freecom ook goed. Overigens is Freecom zeker geen slecht merk.
 • Nu je het zegt, het staat er inderdaad wel wat vreemd. Hij staat onder de categorie mét HD, maar in de specs staat maximaal ondersteunde capaciteit. Ik vond hem ook al een beetje goedkoop. Als de harddisk er niet bij zit, komt er dus nog een schijf bij. De goedkoopste 1TB is bij azerty dik 70 euro, komt dan dus net boven de 200 euro uit. Waarmee het dan met afstand de duurste is. Maar het blijft een goed apparaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.