Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SD kaart nog te redden?

Anoniem
Doofenshmirtz
8 antwoorden
 • Ik heb hier een Micro SD kaart liggen die onleesbaar is geworden, op de telefoon laat hij nog zien wat er op staat en het formaat maar hij kan het niet openen. Als ik hem in de cardreader doe op m'n pc kan ik de map niet openen ( een of de andere file i/o error ), en het duurt zeer lang om het rechtermuisknopmenu te laden. Bij eigenschappen geeft hij aan dat er geen ruimte is en er ook niks is beschreven.

  Nu is mijn vraag of ik de bestanden hier nog vanaf kan halen op de een of andere manier, daarna wil ik hem formateren. Maar de gebruiker wil zijn bestanden niet kwijt, daarom vroeg ik me af of er ook mogelijkheden zijn om toch nog (enkele) bestanden er af te halen.
 • Je zou eens een recovery programmaatje kunnen proberen. Googel eens met "recover from flash free" o.i.d.
 • Kijk eens op de home page van CT (download tip van de dag), wat een toeval :-)
 • Of deze: http://www.snapfiles.com/get/smartrecovery.html
  PC Inspector Smart Recovery
 • Je kan een Linux live CD proberen, bijv. Ubuntu, die benaderen bestanden anders dan Windows.
  Misschien ook Testdisk? Bij USB-schijven/sticks wel eens succes. Niet geschoten is altijd mis. :?
 • Ik heb Recuva gebruikt, maar die geeft aan dat het apparaat niet klaar is. Als ik nou de sd-kaart formateer kan recuva er dan nog wel bestanden op vinden. Want er stond wel een optie om geformateerde schijven te doorzoeken.
  Wat denken jullie, kan dat? Ik denk dat ik met de optie snelformateren nog wel een kans heb.
 • Nu laat dat ding alles vastlopen wat hij aanraakt. Verkenner loopt vast, recuva loopt vast. Ook krijg ik het rechtermuisknop menu er niet meer voor. Zo kan ik hem dus ook niet formateren :?
 • Probeer eens een ander programma. Snel formatteren laat in principe je bestanden intact maar ik zou dat pas als laatste doen. Je kunt het ook nog eens in een andere PC met een andere cardreader proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.