Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Krijg geen geluid na her-installatie XP

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een notebook Amilo M7405 opnieuw geïnstalleerd met XP Pro.
  Sindsdien krijg ik geen geluid meer (wel videobeeld). Ik heb o.a. VLC LAN geïnstalleerd in de verwachting dat ik dan wel geluid zou krijgen (zoiets lukte vroeger) maar niet dus.
  Ik hou ook een geel vraagteken bij 'overige apparaten' en daaronder 'multimedia audiocontroller'. Ik probeer al een halve dag een passende driver te vinden maar niets lukt.
  Het moederboard is blijkbaar een UNIWILL en vraagt om iets van 82801DBM.
  Hoe krijg ik mijn geluid weer terug? De Fujitsu site levert ook geen soelaas en natuurlijk heb ik de oorspronkelijke recoverydisk - waar waarschjnlijk wel een juiste driver zou hebben gestaan - niet meer.
 • als je geluid wil .
  dan moet je wel de drivers installeren voor de geluid chip .
 • [quote:cf6d22b4a0="bsa100"]als je geluid wil .
  dan moet je wel de drivers installeren voor de geluid chip .[/quote:cf6d22b4a0]Liet ik niet dorschemeren dat ik dat juist probeer? Maar ik krijg er geen grip op. WELKE is/zijn dat in dit geval/notebook?
 • http://driverwhiz.com/drivers-en?brand=Conexant%20Modem&logo=Conexant&subid=1002-nl-en-90000000188&gclid=CJS0y6O-u58CFceX2Aodm1vfzg
 • [quote:479675f528="boodhaa"]http://driverwhiz.com/drivers-en?brand=Conexant%20Modem&logo=Conexant&subid=1002-nl-en-90000000188&gclid=CJS0y6O-u58CFceX2Aodm1vfzg[/quote:479675f528]Het eerste(enige) wat je daar kunt bereiken is DriverWhiz te downloaden. In het verleden hebben al deze 'hulpmiddelen' (ook Detective e.a.) me niets opgeleverd. Maar goed toch maar weer eens gehoopt en dus (driverwhiz.exe) gedownload, maar als je dat probeert uit te voeren (het is toch een .exe?) gebeurt er al helemaal niets. Ook als ik dat op een andere wijze probeer binnen te halen, waarvoor dan ook betaald moet worden haalt niets uit want als ik probeer te betalen komt dat ook al in een error-situatie terecht.
  Kortom: Ik heb nog liever een 'gratis' mogelijkheid.
 • [quote:6aaa9c1dae="jawtje"]Kortom: Ik heb nog liever een 'gratis' mogelijkheid.[/quote:6aaa9c1dae]Omdat ik ook ergens wat gerelateerd vind aan AC'97 heb ik Realtek AC'97 eens geïnstalleerd". Hierna zijn de 'gele vraagtekens' inderdaad weg en verschijnt er nu onder "Besturing voor geluid, video en spelletjes een entry met Realtek AC'97 Audio met een 'geel uitroepteken' en een status van "Dit apparaat start niet (Code 10)". Maar weer eens gedeïnstalleerd en opnieuw laten zoeken en dan is het uitroepteken weer terug.
  Dat helpt dus ook al niet.
  En zo ben ik al de hele dag aan het rondzingen….
 • Ik heb even gegoogled met Google Geavanceerd zoeken, met de woorden Amilo M7405 sound driver en je ziet dan waarschijnlijk wat bruikbaars.
  http://www.google.nl/search?as_q=Amilo+M7405+sound+driver&hl=nl&num=10&btnG=Google+zoeken&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=images
 • http://support.ts.fujitsu.com/com/support/downloads.html klik het plusje van audio open en je ziet ac97 van Via vinyl.
 • [quote:8e2b4a3d8f="Tirm"]Ik heb even gegoogled met Google Geavanceerd zoeken, met de woorden Amilo M7405 sound driver en je ziet dan waarschijnlijk wat bruikbaars.[/quote:8e2b4a3d8f]Dat had ikzelf zo ook al gedaan en helaas -weliswaar zeer verrassend- is daar niets bruikbaars te vinden; van alles daarvan geprobeerd.
 • [quote:3d6e2da69f="boodhaa"]http://support.ts.fujitsu.com/com/support/downloads.html klik het plusje van audio open en je ziet ac97 van Via vinyl.[/quote:3d6e2da69f]Had ik ook al uitgeprobeerd/geïnstalleerd en leverde niets op.
 • [quote:29f19c4e4c="jawtje"]Ik heb een notebook Amilo M7405 opnieuw geïnstalleerd met XP Pro.
  Sindsdien krijg ik geen geluid meer (wel videobeeld). Ik heb o.a. VLC LAN geïnstalleerd in de verwachting dat ik dan wel geluid zou krijgen (zoiets lukte vroeger) maar niet dus.
  Ik hou ook een geel vraagteken bij 'overige apparaten' en daaronder 'multimedia audiocontroller'. Ik probeer al een halve dag een passende driver te vinden maar niets lukt.
  Het moederboard is blijkbaar een UNIWILL en vraagt om iets van 82801DBM.
  Hoe krijg ik mijn geluid weer terug? De Fujitsu site levert ook geen soelaas en natuurlijk heb ik de oorspronkelijke recoverydisk - waar waarschjnlijk wel een juiste driver zou hebben gestaan - niet meer.[/quote:29f19c4e4c]
  je dient eerst je chipset drivers te laden en dan pas de audio driver, laadt ook de andere drivers indien nodig. als je xp-pro opnieuw hebt geinstalleerd is de partion waarop xp is geinstalleerd vermoedelijk geformateerd, hierdoor zijn alle fabrieksdrivers verwijderd.

  http://nl.fujitsu.com/support/downloads.html

  rijshoorn
 • [quote:acd9998496="Rijshoorn"]je dient eerst je chipset drivers te laden en dan pas de audio driver, laadt ook de andere drivers indien nodig. als je xp-pro opnieuw hebt geinstalleerd is de partion waarop xp is geinstalleerd vermoedelijk geformateerd, hierdoor zijn alle fabrieksdrivers verwijderd.[/quote:acd9998496]Dat is precies zo in deze volgorde uitgevoerd en zoals vermeld: Aanvankelijk uitsluitend met twee gele vraagtekens (na een nieuwe (her) installatie op een schone disk) en na de AC'97 driver het uitroepteken bij audiocontrollers.
 • [quote:738057c114="jawtje"][quote:738057c114="Rijshoorn"]je dient eerst je chipset drivers te laden en dan pas de audio driver, laadt ook de andere drivers indien nodig. als je xp-pro opnieuw hebt geinstalleerd is de partion waarop xp is geinstalleerd vermoedelijk geformateerd, hierdoor zijn alle fabrieksdrivers verwijderd.[/quote:738057c114]Dat is precies zo in deze volgorde uitgevoerd en zoals vermeld: Aanvankelijk uitsluitend met twee gele vraagtekens (na een nieuwe (her) installatie op een schone disk) en na de AC'97 driver het uitroepteken bij audiocontrollers.[/quote:738057c114]
  je kunt ook nog het volgende proberen, op de bijgevoegde site vindt je een Intel I/O Controller Hub 82801DBM , in je eerste bericht schrijf je over deze driver wat moet ik hiermee. ik vermoed dat deze driver dus nog nodig is, al vindt je hem niet bij de fabrikant. je kunt het altijd proberen.

  http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/INTEL/Intel-I-O-Controller-Hub-82801DBM-353.shtml

  rijshoorn
 • [quote:bbd50fd7b5="Rijshoorn"]je kunt ook nog het volgende proberen, op de bijgevoegde site vindt je een Intel I/O Controller Hub 82801DBM , in je eerste bericht schrijf je over deze driver wat moet ik hiermee. ik vermoed dat deze driver dus nog nodig is, al vindt je hem niet bij de fabrikant. je kunt het altijd proberen.[/quote:bbd50fd7b5]Ook dit had ik al in de loop van de dag geprobeerd/geïnstalleerd; allemaal geen enkel effect. Tussendoor heb ik ook nog gekeken of het wellicht aan de interne luidsprekers zou liggen, maar een koptelefoon deed het ook niet. Lijkt ook lologisch want ik 'zit nog' met een geel uitroepteken.
  Mijn vriend is inmiddels weer met betreffende laptop naar huis (een paar honderd kilometer van hier) dus kan ik niet echt meer iets uitproberen. Misschien vind hij in zijn buurt nog een 'handige Harry'. Voorlopig blijft het rustig op zijn laptop wat ook voordelen biedt natuurlijk ':D'

  Allen, bedankt voor de hints/tips!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.