Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

KVM Switch

Anoniem
pvrooij
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil voor het aansluiten van 2 pc's op 1 monitor een kvm switch gebruiken. Ik heb hier echter geen verstand van, weet iemand welke switch hiervoor geschikt is en niet te duur is.

  De KVM-switch moet aan de volgende eisen voldoen:
  - Het toetsenbord en muis hebben een usb aansluiting
  - mogelijkheid tot delen van een usb poort
  - beeldscherm resolutie 1680 x 1050
  - toetsenbord en muis emulsie zodat de computer geen foutmelding geeft bij het opstarten (iets in de trant van geen muis en toetsenbord gedetecteerd).
  - Vga aansluiting monitor (Wat is het verschil tussen VGA en DVI en maakt dit iets uit voor mij?)
  - Externe voeding (ik weet niet of dit perse nodig is?)

  Alvast bedankt,

  Thomas van der Kraan
 • Ik heb in het verleden ook eens gekeken naar een kvm-switch om twee pc's op een monitor aan te sluiten en heb het toen anders gedaan, omdat een kvm-switch toen te duur was.

  Ik had een Samsung 931BF monitor waar een knop op zat waarmee je kon schakelen tussen digitaal (dvi) en analoog (vga). Mijn hoofd pc was aangesloten via dvi en de andere pc via vga. Daarnaast heb ik een draadloze usb toetsenbord / muis van Logitech gehaald met het voordeel dat ik het toetsenbord en de muis weg kan leggen als ik ze niet gebruik.

  Als bovenstaande bij jou ook mogelijk is dan kost het je alleen een extra toetsenbord en muis en ben je ongeveer 25 euro kwijt als je niet te veel eisend bent. Een kvm-switch met usb en dvi kost minimaal het dubbele.
 • Daar heb ik ook aan zitten denken, maar aangezien ik waarschijnlijk nogal veel wil switchen lijkt me dit erg onhandig en heb ik wel een paar tientjes over voor een kvm switch als dit wel prettig werkt.
 • Ik heb even op Conrad.nl gekeken. De wat uitgebreidere versies met oa DVI zijn schreeuwend duur. De goedkoopste die ze hadden schakelde geluid, USB en VGA. Dvi en Vga zjn niet zonder meer uitwisselbaar, alleen analoog DVI en Vga zijn te combineren via een VGA aansluiting. Dus mocht dat een probleem zijn geef dan iets meer informatie over je video kaarten, aansluitingen en monitor.
 • Ik denk dat ik toch maar voor de VGA aansluiting ga.
  Ik heb mijn wensen iets aangepast. Er hoeft niet perse een gedeelde USB-poort op te zitten, maar wel gedeelde audioaansluiting. Ik kan er nergens een vinden met toetsenbord- en muisemulatie die compatible is met Windows 7. Iemand die er eentje weet?
 • Mogelijk dat dit verder niet uitmaakt, ik zie zo niet in wat Windows 7 anders zou doen dan Vista of XP. Wanneer je echt zekerheid wil, dan moet je dat gewoon aan de winkelier vragen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.