Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ernstig PC probleem

Anoniem
Rick Gimpel
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  ik weet niet of dit in de juiste rubriek is maar ik ben hier gekomen met het volgende probleem:

  Sinds enkele dagen gaat mijn PC wel eens automatisch op standby, echter blijft de PC gewoon draaien maar is mijn scherm zwart en kan ik niets doen. Als ik dan opnieuw probeer op te starten gaat die soms helemaal niet aan, krijg ik 3 piepjes en hoor je een stem "System fail".

  Soms begint die wel op te starten maar dan gaat die tijdens het opstarten toch weer op standby (en blijft de PC gewoon draaien) of het duurt iets langer en ik ben gewoon bezig, springt die weer ineens op standby.

  Weet iemand wat dit is en hoe ik het ZSM kan verhelpen? Alvast bedankt.
 • welkom op het forum,

  drie korte piepjes geven aan dat er iets mis is met het geheugen van je pc. dan valt inderdaad je beeldscherm uit, gaat dus niet op standby maar valt gewoon stil.
  ook kan het zijn dat je processor te warm wordt.
  als de pc al wat langer in gebruik is kan het wel eens een vast zittende koelventilator zijn, of veel stof op de koelribben. het beste is de pc open maken en kijken of de ventilatoren draaien en het stof verwijderen. maak wel de pc eerst spanningsloos dus de stekker er uit, dan enkele keren op de startknop drukken om de rest spanning te ontladen.

  rijshoorn
 • Rijshoorn. je vergat er nog bij te melden dat hij even Memtest moet downloaden, op een CD branden en daarmee zijn computer moet opstarten. Dan weet je in ieder geval of het al of niet aan het geheugen ligt, maar de 3 piepjes duiden daarop.
  perloc
 • Hey,

  bedankt voor jullie reactie echter zijn het geen 3 korte piepjes. Ik geloof dat het 1 lange en 2 korte zijn wat te maken heeft met je videokaart?
 • Lees/luistervoer :
  http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.