Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Parallelle printer op afstand

Anoniem
Lou van Wijhe
4 antwoorden
 • Ik heb mijn PC op de 1e verdieping maar wil mijn Epson grootformaat printer (Stylus Color 1520, parallelle interface) verplaatsen naar de 2e verdieping. Ik heb een dag doorgebracht met het zoeken naar een draadloze verbindingsmogelijkheid, alleen maar resulterend in groeiende verwarring en hoofdpijn.

  Ten einde raad overwoog ik om een kabelverbinding van de 1e naar de 2e verdieping te maken, niet mooi maar daarvan weet ik tenminste zeker dat het werkt. Een standaard printerkabel is echter dik, dus dacht ik een dunnere USB-kabel te trekken en die met een USB naar parallel switch aan de printer aan te sluiten. Nu blijkt een 8-10 m USB-verbinding weer niet te overbruggen te zijn zonder signaalversterking en hoe doe je dat dan weer?

  Kortom, kan iemand mij het licht doen zien? Van XS4ALL heb ik een draadloze Fritzbox 7170 modem/router. Kan dat hierin een rol spelen?

  TIA, Lou
 • Er bestaan wel printservertjes met een parallelle aansluiting. Dan kun je gewoon met een netwerkkabel (of wifi) werken.

  Bijvoorbeeld:
  http://www.azerty.nl/11-1039-10252/sweex-print-server-parallel-.html
  http://www.azerty.nl/11-1039-9871/sweex-wireless-parallel-print-.html

  Een andere optie is een oud peeceetje als printserver gebruiken.
 • Bedankt voor je reactie. Ik had net nog willen toevoegen dat mijn PC zelf geen draadloze voorzieningen heeft, dan kan ik dus niet werken met wifi, nietwaar? Dan zou ik dus de andere optie, een netwerkkabel moeten gebruiken?

  Lou
 • Je pc hoeft dan niet per se draadloos te zijn, alleen je router. Die er overigens sowieso tussen moet, of je moet al een tweede netwerkkaart in je pc hebben, voor de printer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.