Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

probleem met netbook touchpad

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Ik heb een Compaq mini 110c netbook met XP en 1Gb geheugen. Daarvan werkt het touchpad niet meer. Als ik kijk bij configuratiescherm -> muis -> eigenschappen ->apparaatinstellingen zie ik Synaptics aanwijsapparaat v12.1.5 hoewel het niet staat vermeld in de lijst bij apparaten in het vakje waar 'inschakelen', 'uitschakelen' en 'instellingen' onder staat. Dat vakje is trouwens helemaal leeg.
  Heeft iemand een idee hoe ik het touchpad weer aan de praat zou kunnen krijgen? Vast bedankt.
 • [quote:1757b59a0d="Hubaki"]Compaq mini 110c netbook (..) Heeft iemand een idee hoe ik het touchpad weer aan de praat zou kunnen krijgen? [/quote:1757b59a0d] Bij problemen met een Compaq netbook, dan check je eerst de site van HP. Als ik daar Compaq Mini 110c typ als product. En als vraag touchpad, dan zie ik dat er meerdere 110c zijn. Als je daar op jouw type netbook klikt, dan zie je daar hyperlinks naar mogelijke oplossingen. Zodat je de resultaten daarvan hier kunt melden.
 • De HP site geeft wel suggesties voor een oplossing als ik klik op 'problemen met het touchpad' maar dan krijg ik een plaatje van een touchpad te zien dat sterk afwijkt van mijn model (1010SD). Het getoonde model beschikt over een schakelaartje waarmee je de touchpad aan- en uit kunt zetten. Een dergelijk schakelaartje valt op mijn netbook niet te ontdekken.

  Ik heb desondanks de muis maar eens verwijderd en de (nieuwe?) driver van de HP site gedownload en geinstalleerd. Dat bracht helaas geen verbetering. Misschien dat je het touchpad op de een of andere manier toch aan- en uit kunt schakelen, ik zou alleen niet weten hoe. De gebruiksaanwijzing (http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01743292.pdf) geeft wat dat betreft evenmin uitkomst.
 • Fn-toets samen met F7 indrukken
 • Zou mooi zijn geweest als het zo simpel was maar helaas werkt deze Hot Key niet. In de gebruiksaanwijzing worden bij Fn-F5, F7, F9 en F12 geen functies vermeld.
 • [quote:ee9e7c9bd0="Hubaki"]Het getoonde model beschikt over een schakelaartje waarmee je de touchpad aan- en uit kunt zetten. Een dergelijk schakelaartje valt op mijn netbook niet te ontdekken. [/quote:ee9e7c9bd0] Heeft je netbook dan ook niet het twee kleurige lampje, waaraan je kan zien of je touchpad geactiveerd is? Check verder deze thread over How To Enable Touchpad Notebook, die weliswaar over een Compaq notebook gaat, maar wellicht toch te gebruiken is.

  De touchpad heeft onlangs nog wel gewerkt. Herinner je nog of dat gebeurde na het installeren van drivers en/of software? Of wellicht na Windows Update > Optionele updates. Als het kort geleden nog werkte, had je het terugzetten van een herstelpunt nog geprobeerd?
 • Er zitten aan de voorkant 2 lampjes. 1 voor comp aan/uit en 1 voor WLAN aan/uit. Ik denk niet dat je daaraan kunt zien of het touchpad aan- of uitgeschakeld staat. Je zou dat wel in het configuratiescherm moeten kunnen zien, denk ik. Als je naar muis -> apparaatinstellingen gaat, staat daar wel 'Synaptics aanwijsapparaat - v12.1.5, maar niet in de lijst van apparaten. Deze lijst is leeg en de knoppen 'Inschakelen', 'Uitschakelen' en 'Instellingen' die onder de lijst staan, zijn grijs en niet aanklikbaar. Ik heb nu overigens een externe muis aangesloten zodat er 2 muis-items in het configuratiescherm staan.

  Ik heb je thread gevolgd, daar wordt eveneens gesproken over een sneltoets. Fn-F7 werkt bij mij niet.

  Het touchpad heeft eerder wel gewerkt maar systeemherstel staat om de een of andere reden uitgeschakeld. Ik heb het idee dat het touchpad niet meer werkte nadat ik bij een vriend draadloos had ingelogd op zijn netwerk, maar ik kan niet met zekerheid zeggen of dat inderdaad de oorzaak is van het uitvallen van het touchpad.

  Levert dit nieuwe inzichten op?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.