Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe usb schijf kapot?

Anoniem
Frits Raaf
8 antwoorden
  • Hallo

    Sinds een paar dagen heeft mijn externe usb schijf (freecom 250GB) het laten afweten.

    Sluit ik de schijf aan op mijn windows laptop, dan hoor je de schijf + ventilator opstarten en normaal draaien zoals vroeger. Windows maakt het geluid van een USB apparaat dat aangesloten wordt en het icoontje voor "safely remove hardware" verschijnt. Maar de partities verschijnen niet meer in deze computer…

    Op mijn imac net hetzelfde: osx geeft aan een schijf gevonden te hebben maar geen leesbare partitie.

    Na wat zoeken op internet uiteindelijk Data Rescue 3 er op losgelaten en na enkele uren heb ik (vermoed ik) alle of bijna alle bestanden terug. Enige probleem: alle bestanden staan nu per type en niet meer in de oorspronkelijke folders, en ook de meeste bestandsnamen kloppen niet meer (bijvoorbeeld alle pdf's heten nu PDF-00001…)
    Op die schijf stonden erg veel "indesign packages", grafische bestanden met links enzovoort, die nu eigenlijk waardeloos zijn gezien de bestandsnamen en mappen totaal niet meer kloppen.

    Is hier wat aan te doen?
    Ik denk (lees: hoop) dat de schijf zelf nog goed is aangezien Data Rescue 3 de bestanden kon terughalen? Misschien dat andere software wel nog de mappenstructuur en bestandsnamen kan lezen?
  • het zal wel een Exelstor zijn die er in zit .

    http://www.excelstor.com/eng/support.php
  • Daar is de poster dus wel niet mee geholpen dacht ik.

    In elk geval is er een heleboel restore software op de markt en als je snel reageert kan je hier nog gratis het programma Multistage Recovery op de kop tikken.
    Je hebt nog 9 uur om het te installeren. Volledig legaal maar tijdelijk gratis. Dat programma schijnt in tegenstelling idd tot de meeste recovery programma's enkel die bestanden te recupereren die het in zijn geheel terug kan samenstellen. En dat is het toch wat we allemaal willen; geen lijm en plakwerk zoals veel recovery software.

    Wat jij meemaakt is de normale procedure bij herstelde bestanden.

    http://nl.giveawayoftheday.com/multistage-recovery-4-1/
  • Je kan een LiveCD op basis van Linux proberen. Die benadert bestanden anders dan Windows.
    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
  • Jammer, te laat… :( Zal dan maar eerst eens zien wat de proefversie doet.

    Wat betreft die support page van excelstor, daar vind ik niet direct een oplossing voor mijn situatie maar toch bedankt.

    Ik heb ook nog een oude livecd van ubuntu liggen, zal dit als laatste uitproberen.

    Alvast bedankt, ik hou jullie op de hoogte!
  • Het grappige bij proefversies is dat ze je laten zien wat je eventueel "kan" redden, maar je wel de volledige versie moet aanschaffen om die gegevens dan effektief te redden. Enfin bekijk het even, anders weet ik nog wel een oplossing …
  • Heb je al geprobeerd om de schijf UIT de externe behuizing te halen en direct op het moederbord van een computer aangesloten ?

    Dit om te zien of het zo wel werkt.

    Ik heb een bedrijf dat o.a. datarecovery diensten levert, en dit komen wij HEEL vaak tegen. Dan is de schijf niet defect, maar kan de externe behuizing de data van de schijf niet aanleveren aan de computer, Windows dan Mac OSX. Meestal als wij die schijven dan direct in een van onze severs hangen, dan werkt het wel goed.
  • Excuses voor late reactie.
    Mulstistage recovery deed hetzelfde zoals data rescue, nl. alle bestanden zijn hun originele naam en pad kwijt.
    Nu heb ik wel ontdekt dat ik nog een backup staan had van de belangrijkste bestanden op m'n laptop! :D

    In ieder geval bedankt allemaal. Ik zal de schijf formatteren en zien of ie dan terug werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.