Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Penmuizen zonder tekentablet

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik zoek een alternatief voor een muis. Ik zoek een aanwijsapparaat (pointing device) waarbij vooral andere spieren worden belast dan bij een traditionele muis. Maar vertikale ergo-muizen waarbij je je arm moet bewegen hebben niet mijn voorkeur, omdat daarbij de elleboog wordt belast, net als bij een gewone muis. En ik denk dat een trackball nogal belastend is voor hand of duim bij intensief gebruik.

  Ik denk dat de elleboog weinig belast wordt bij aanwijsapparaten in de vorm van een vertikaal staafje, waarbij je je onderarm veelal stil kun laten liggen. Ik wil dit aanwijsapparaat ook kunnen gebruiken op mijn been, daardoor lijkt een tekentablet me minder handig. Bovendien hebben tekentablets vermoed ik geen scroll-wieltje noch een alternatief daarvoor.

  Ik heb voorlopig belangstelling voor de Anir mouse, de Ullman Penclick Mouse en de Wow Pen. Ik zal nog een toelichting geven op die producten. Heeft iemand ervaring met zulke vertikale staafvormige aanwijsapparaten zonder tekentablet?

  Hier staat een andere discussie op dit forum over muis-alternatieven:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=194051&highlight=anir
 • Ik zoek een aanwijsaapparaat dat met een snoer is verbonden met de computer. Want draadloos is zwaarder, duurder, kwetsbaarder, heeft batterij of accu die verslijt en moet ik telkens opladen. En een muis kun je laten vallen.

  Ik heb voorlopig belangstelling voor de Anir muis, de Ullman Penclick Mouse en de Wow Pen.

  Anir Muis
  http://www.ergo2go.nl/shop/muizen-ergonomisch-c-9.html

  Ullman Pen Click Mouse en Wow Pen
  http://www.ergo2go.nl/shop/muizen-penstand-c-21.html
 • De Anir heeft geloof ik geen scroll-wieltje. Dat is mogelijk onhandig. En ik vind het een nadeel dat hij in principe alleen rechtshandig is te gebruiknen, maar misschien kan ik hem desnoods ook met de linkerhand gebruiken? Want ik wil toch mijn hand niet op de voet leggen, zoals eigenlijk hoort. Maar ik wil hem ongeveer vasthouden als een balpen, zodat ik mijn elleboog kan ontlasten en m'n onderarm stil ligt.

  Filmpje van de Anir:
  http://www.youtube.com/watch?v=SIrwk9Q9tzE

  Handleiding van de Anir:
  http://www.backshop.nl/2002/images/anirmanual.pdf

  Filmpje van de Wow Pen met snoer:
  http://www.youtube.com/watch?v=VEdkO7OKg0o&feature=related
 • Hier staat een filmpje over de Ullman PenClic Mouse. In mijn vorige bericht gebruikte ik niet de juiste spelling van deze naam.

  Ik vind deze muis interessant. Hij is inclusief snoertje slechts 40 gram.

  http://www.ullmantech.se/videowmen.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.