Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

XP ziet externe HD niet

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik heb een WD Elements 500 GB externe HD. Als ik 'm op een XP machine prik zegt XP dat hij nieuwe hardware gevonden heeft en dat die gebruikt kan worden. Als ik Mijn Computer bekijk dan zie ik die Elements vervolgens niet. Volgens mij "ziet" XP de Elements wel want onder USB onderdelen veilig verwijderen staat ie gewoon, netjes met de juiste naam erbij.

  M.a.w. XP ziet enerzijds de Elements wel maar hij kent er geen drive letter aan toe.

  Is mijn Elements kapot óf moet ik in XP iets doen zodat ik 'm kan gebruiken? Svp help! want de Elements staat vol met mijn backups van foto's etc.
 • in wat voor FAT is de schijf geformatteerd .
 • Volgens mij is ie FAT32 geformateerd.
 • als de pc met xp op Fat 32 staat .
  en de disk op NTSF?? staat .
  dan kan de pc de disk niet lezen .
  andersom wel NTSF??
 • mijn ervaring is anders: tot voor kort had ik hier een pc met w98 die prima overweg kon met een ntsf-disk….
  je kunt dit soort problemen soms met succes oplossen door de externe disk opnieuw in te pluggen in de pc waarin die het laatst zat. zet er een willekeurig bestandje op, sluit de verkenner en verwijder het ding netjes via veilig verwijderen.

  blijft die schijf dan weigerachtig dan uitbouwen en als slave in je pc zelf hangen om de data uit te lezen en veilig te stellen.
 • [quote:9e5f9de7f5="bsa100"]als de pc met xp op Fat 32 staat .
  en de disk op NTSF?? staat .
  dan kan de pc de disk niet lezen .
  andersom wel NTSF??[/quote:9e5f9de7f5]

  Onzin. Windows XP leest Fat32 en NTFS door elkaar.

  @TS: weet je zeker dat de schijf gepartitionneerd en geformatteerd is? Wat zie je bij Schijfbeheer? Mogelijk dat je daar nog een schijfletter moet toevoegen.
 • [quote:87328b4f67="Hans60"][quote:87328b4f67="bsa100"]als de pc met xp op Fat 32 staat .
  en de disk op NTSF?? staat .
  dan kan de pc de disk niet lezen .
  andersom wel NTSF??[/quote:87328b4f67]

  Onzin. Windows XP leest Fat32 en NTFS door elkaar.

  @TS: weet je zeker dat de schijf gepartitionneerd en geformatteerd is? Wat zie je bij Schijfbeheer? Mogelijk dat je daar nog een schijfletter moet toevoegen.[/quote:87328b4f67]
  De HD is al +/- in gebruik en staat grotendeels vol, hij heeft het altijd gewoon gedaan. Ik ga ff kijken hoe schijfbeheer staat, kom ik op terug.
 • [quote:4f6ee78ef2="derkdejong"]mijn ervaring is anders: tot voor kort had ik hier een pc met w98 die prima overweg kon met een ntsf-disk….
  [/quote:4f6ee78ef2]
  W98 kan (standaard) helemaal niets met NTFS, dat was toen nog voorbehouden aan Windows NT, wat op zijn beurt weer geen ondersteuning bood voor Fat32. Zelfs de 'opvolger'van W98, Windows ME kon nog niet met NTFS overweg. Pas vanaf Windows 2000 worden beide bestandssystemen in één OS ondersteund. Voor W98 zijn wel softwarepaketten beschikbaar die het mogelijk maken om NTFS-schijven te benaderen.
 • De externe HD staat gewoon onder Schijfbeheer. Hij noemt 'm Schijf 1 en zegt dat ie online is. Verder geeft ie aan:

  465.76 GB
  Niet-toegewezen

  Het lijkt er op dat W XP denkt dat de schijf nieuw is en niet geformateerd etc? Dat is ie echter wel! Wie weet raad om de schijf toegankelijk te maken zonder gegevens kwijt te raken?
 • Is dit misschien een idee: http://www.computeridee.nl/downloads.jsp?rubriek=1620616&id=1831858
  Heb er geen ervaring mee maar hoor er goede berichten over. Mogelijk dat er iemand is die het programma wel kent?
 • De maximale partitiegrootte voor FAT32 onder Windows is 32 GB. Je kunt wel grotere schijven formatteren als FAT32, als je gebruik maakt van slimme programma's zoals Acronis Disk Suite, maar dat kan later onder Windows problemen geven…
  In dit geval zou je kunnen proberen om, in een DOS-venster, chkdsk uit te voeren met de /f optie. Dat wil Windows nog wel eens forceren om de schijf weer te herkennen. Doe dit, voor de zekerheid, in Veilige Modus!
 • [quote:a5fa5d7644="Hans60"]Is dit misschien een idee: http://www.computeridee.nl/downloads.jsp?rubriek=1620616&id=1831858
  Heb er geen ervaring mee maar hoor er goede berichten over. Mogelijk dat er iemand is die het programma wel kent?[/quote:a5fa5d7644]
  Hartelijk dank voor deze gouden tip :D Dit progje las de inhoud van de HD perfect en stelde me in de gelegenheid om de data te recoveren. Nogmaals bedankt.
 • Da's dus een goeie voor bij de Favorieten.

  Graag gedaan!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.