Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc herkent bestandsindeling niet meer van ex-hd.

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • pc herkent bestandsindeling niet meer van ex-hd.
  van een oude, afgeleefde toshiba laptop brandde de videokaart door.
  laptop exit. de harddisk uitgenomen en in een ide naar usb-doos geplaatst. de beide partities werden getoond met hun inhoud van mappen en bestanden. de laatste bleken niet te openen: alle corrupt, bestandsnamen niet te lezen. niets liet zich copiëren naar een andere harddisk. even later ging de usb-doos in rook op. vrolijk een andere gehaald. echter, de pc: onder w7, xp en w98se herkent de bestandsindeling ntfs en fat32 van de beide partities niet meer.
  melding:'' hd niet geformatteerd. om de harddisk te kunnen gebruiken dient u deze te formatteren''. maar dan zijn uiteraard alle bestanden voorgoed vertrokken! of niet? een snelle format wist alleen de adressen? zodat met een recovery prog. (recuva) de boel hersteld kan worden? duidelijk is: zonder formatteren kan er geen enkele actie worden doorgevoerd! wat te doen……….
  (bekeek de partities ook in een partitioneer prog.. het prog. identificeerde de partities als ntfs en fat32 maar van zicht op enige inhoud was geen sprake, als waren de partities ongeformatteerd. opnieuw de melding: formatteren!). ben benieuwd naar de resultaten van onderstaande adviezen! niet onbekend met ubuntu -8.10 in voorraad- probeerde ik het meteen.
  resultaat is nul: geen partitie ext hd zichtbaar! noch de fat32, noch de ntfs partitie (ubuntu 8.10 ziet overigens geen ntfs). benieuwd naar de andere optie en verdere te ontvangen suggesties!
 • Met een Live CD op Linux-basis kun je eerst proberen je bestanden veilig te stellen. Linux benadert bestanden anders dan Windows.
  http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
  Ubuntu heeft een fraaie interface; hier kun je achteraf USB-schijven of -stickies inprikken.
  Voor meer info over Ubuntu zie http://www.helpmij.nl/forum/showpost.php?p=3061649&postcount=11

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.