Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hrad disk perikelen

Anoniem
f.j.stols
8 antwoorden
 • Als je dat soort zaken gewoon hier op het forum bespreekt in plaats van in een pb hebben anderen er misschien ook nog wat aan! :)

  Is geen karwei trouwens. Kwestie van draadjes loshalen, oude HDD eruithalen nieuwe erinstoppen en draadjes weer terug aan koppelen. Kost ook niet héél erg veel geld (ongv. 60 eur).


  Torr.
 • Na een recente herinstallatie van XP-home kwam ik er langzaam achter dat de harde schijf (zie discussie hier )dat de harde schijf niet goed meer is. Een diagnostische test liep maar kort, en vervolgens een foutmelding. Heel erg veel last heb ik vooralsnog niet, het probleem begon omdat ik de toolbar van Ask.com niet kon verwijderen. En zo zijn er wel meer kleinigheden.Is het dan toch beter de H.D. te vervangen, en wat zijn eventueel de criteria?
 • hét enige criterium is er niet.
  maar als de schijf niet door de test komt in een systeem dat al eerder aanleiding gaf tot vage klachten, is vervanging absoluut aan te raden.
  uitstel is uitstel van executie, en voor je het weet zit je tóch met een boel ellende.
 • DJdJ: dat vermoeden had ik al. Lijkt me een gezellig karwei. P.b. volgt. FJS
 • Goed dit te lezen. dJ had mij al een aantal keren ter plekke (voor andere zaken) geholpen, en ik heb nog geen pb gestuurd. Maar of het zo eenvoudig is? en het eventueel overzetten van gegevens van de oude naar de nieuwe harddisk? Of moet ik weer alles eindeloos installeren, ondanks een aantal opgeslagen zaken. In het maken van een echte backup of image heb ik totaal geen kaas gegeten.
 • Een programma als het (gratis) HDClone 3.8 doet wat jij wilt. Je zult dan allebij de harde schijven aan je pc moeten hangen. (via Sata dus. (Kijk anders ook eens naar een sata > USB kabel of een HDD bay.) Daarna installeer je in je huidige besturingssysteem HDClone en 'kloon' je je harde schijf op de 2de. Vervolgens zet je de pc uit, wissel je de harde schijven. Legt de oude (die er dus in zat) even aan de kant en start de PC op.

  Het betaalde programma Acronis TrueImage doet het ook.


  Vervolgens is het echt zo eenvoudig :)

  HDClone
 • inmiddels heb ik mij verdiept in HD clone 3.8. Zag dat het er wel een uur of 6 over doet, dus dat doe ik een keer 's nachts. Overigens twijfel ik steeds meer òf de H.D. wel defect is: geen enkel ander programma (zoals SiSandra software) gaf daar aanleiding toe. Tenzij ik nog hèt ultieme diagnose-programma voor een HD tegenkom. Voorlopig lijkt mij een zo schoon mogelijke XP-herinstallatie het meest aangewezen.
 • inmiddels vond ik een test op http://www.hdtune.com/ en daar een test laten lopen (er zijn er vele) dat gaf een mededeling dat 0,5% beschadigd is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.