Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HDD onbruikbaar na halve NTFS format

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Vandaag nieuwe Freecom XS 1tb externe HDD binnen gekregen. Stond standaard FAT32 geformatteerd, dus nadat ik preloaded files heb opgeslagen op mijn vaste HDD ben ik een NTFS format begonnen. Dit bleek behoorlijk lang te duren, dus heb ik de format gecancelled met als gevolg dat mijn laptop de externe HDD niet meer als zodanig herkent (niet in explorer en niet in disk management). Bij devices staat hij wel onder 'Unspecified' als 'Unknown device'.
  Troubleshooten levert niets op (zegt dat drivers up to date/niet nodig zijn) en kan ook niets vinden in de preloaded files die ik eerder opgeslagen had. Iemand een goede remedie? Alvast bedankt.
 • [quote:35d184d8d7="Neok"]Vandaag nieuwe Freecom XS 1tb externe HDD binnen gekregen. Stond standaard FAT32 geformatteerd, dus nadat ik preloaded files heb opgeslagen op mijn vaste HDD ben ik een NTFS format begonnen. Dit bleek behoorlijk lang te duren, dus heb ik de format gecancelled met als gevolg dat mijn laptop de externe HDD niet meer als zodanig herkent (niet in explorer en niet in disk management). Bij devices staat hij wel onder 'Unspecified' als 'Unknown device'.
  Troubleshooten levert niets op (zegt dat drivers up to date/niet nodig zijn) en kan ook niets vinden in de preloaded files die ik eerder opgeslagen had. Iemand een goede remedie? Alvast bedankt.[/quote:35d184d8d7]

  Uitgaande van Vista/Win7: Druk op start, zoek op computerbeheer en druk op enter. In het venster wat opent klik je op schijfbeheer. Daar zoek je je schijf op, klik je rechts op je schijf en formatteer je 'm (nu met 'snelformatteren' aan! ;) ) haha :)
 • en mocht dat niet lukken kun je altijd nog gParted of Easeus partition manager proberen, maar de oplossing van Torrentus (geweldige naam trouwens:P) moet voldoende zijn…
 • http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
  Probeer het hier eens mee, ziet dit progje de schijf wel?

  In de vraag staat dat de schijf niet in diskmanagement wordt gezien. :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.