Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

programma's om harde schijf te testen

Anoniem
Kerstman36
6 antwoorden
 • Hallo,

  Wie kan me helpen aan een programma die test of de harde schijf kapot is?
 • Begin met een chkdsk /r in de herstelconsole.

  Daarnaast heb je allerlei progjes van de schijfbakkers zelf.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Dat is het probleem dus. De pc start wel op, wat wel lang duurt, en dan is er eigenlijk niets wat werkt. Dan kan ik er gewoon niets mee. Daarom wou ik mijn harde schijf testen of deze werkelijk kapot is.
 • Waarom zou het aan de harde schijf liggen?

  En die chkdsk /r al in de herstelconsole via de installatie cd al uitgevoerd?

  Lijkt mij het eerste wat je doet alvorens conclussies te trekken.
 • Heb een test gedaan via de site van het merk harde schijf. Geeft inderdaad aan dat de HD kapot is. Heb hem ook in een andere pc gedaan. Ook daar geeft hij problemen. Nu wil ik eigenlijk wel een externe harde schijf gaan kopen, maar kun je vanaf een externe schijf ook programma's laten draaien?
 • dat hangt af van je pc: die moet kunnen opstarten van een usbpoort (zie de bootvolgorde in de bios: meestal aangeduid met "other device".

  vraag is of het nou zou handig is, je hebt altijd een extra ding naast je pc liggen, waar je alleen maar wat aan hebt in combinatie met diezelfde pc, en usb is altijd trager en gevoeliger dan de interne aansluitingen.
  voorts denk ik dat je met een goeie kwaliteit interne schijf ook nog eens goedkoper uit bent. en je moet die kast toch openmaken om de kapotte hd eruit te slopen, want die laten zitten is vragen om problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.