Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Dvd-Rw schijf word niet gelezen (windows 7)

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • Hoi jongens dit is mijn eerste post op dit forum,

  Ik heb al op andere forums geprobeerd maar met weinig succes.
  Mijn dvd schijf word niet gelezen (het is trouwens een laptop), nou hij word wel gelezen maar na een tijdje verdwijnt hij als sneeuw voor de zon. Ik weet wat het probleem is, mijn dvd is niet compatible met windows 7 maar ik heb geen andere keus! Op windows xp crasht mijn pc en moet ik opnieuw gaan opstarten op windows vista word er té veel van mijn geheugen gebruikt en is hij hardstikke sloom. Dus blijft het bij windows 7 maar ik vind het irritant om steeds opnieuw op te starten om een cd ofzo te branden. Maar ik heb gehoord dat je windows xp en/of vista drivers kan gebruiken om hardware te installeren, als iemand voor mij de windows xp driver voor een TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D ATA Device kan vinden dan is dat echt té gek. Maar als iemand nog een alternatief weet laat het me dan effe weten. Ik heb trouwens een Acer Aspire 9410 laptop.

  Groetjes,

  SuperNLboy
 • wellicht wordt het probleem wel duidelijk als je vertelt over wat voor dvd het gaat….
 • Enne, de dvd/cd drives worden door de ATAPI driver aangestuurd en die zit in de chipset.

  Dus de Intel chipset driver herinstalleren zou kunnen helpen.
  Welke versie W7 het is blijft ook onduidelijk, 32 of 64 bits.

  http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/18053/a08/infinst911_autol.zip&agr=&ProductID=&DwnldId=18053&strOSs=&OSFullName=&lang=eng
 • Wat is het voor een schijf? Is het een rewriteable schijfje? Doet hij dat met meerdere schijfjes (ook andere merken schijfjes)? Probeer je ook een schijfje te branden? En lukt dit niet? Welk brand programma gebruik je? Ik vind je verhaal wat onsamenhangend.
 • Effe alles op een rij:
  @tomvdlee, Het gaat niet om branden van schijfjes maar meer over de gehele hardware zelf, en schijfen branden lukt ook wel maar na een tijdje is gewoon mijn dvd/rw schijf verdwenen en btw ik gebruik nero.

  @Lange Pier Bedankt voor de info ik ga hem zo proberen te downloaden, en ik gebruik de x86 versie (32 bits dus)

  @derkdejong Net zoals met tomvdlee het is gewoon de hardware die niet word "gelezen" door mijn chipset zoals derkdejong het leuk zei :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.