Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Linkeroortje gaat stuk

Anoniem
derkdejong
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb vorige maand headphones gekocht; na een week deed speelde het linkeoortje alles erg zacht af, en toen heb ik ze omgeruild voor een ander type; van sony. Die gaf na twee dagen exact hetzelfde probleem, het rechteroortje deed het prima maar link speelde alles weer bijna onhoorbaar zacht af.
  Nu heb ik wéér nieuwe headphones gekocht, en weer heb ik hetzelfde probleem. Ik heb de oortjes alleen gebruikt op mijn twee jaar oude iPod touch en op mijn één jaar oude laptop. Het waren iedere keer oortjes van dertig of vijftig euro, dus nu wordt het toch wel een beetje vervelend..

  Wie heeft hier meer verstand van en zou mij kunnen helpen?

  Alvast bedankt,
  Florian
 • je hebt het probleem dus in verschillende apparaten?
 • je zou zeggen dat er op de linkerpoort van een van de gebruikte apparaten sprake is van te hoge spanning
 • [quote:3ee6337db2="Kjiratsiekoedel"]je hebt het probleem dus in verschillende apparaten?[/quote:3ee6337db2]
  Ja, bij alle apparaten doet het linkeroortje het nu zachter dan eerst.

  [quote:3ee6337db2="derkdejong"]je zou zeggen dat er op de linkerpoort van een van de gebruikte apparaten sprake is van te hoge spanning[/quote:3ee6337db2]

  Is er een manier dat ik dit kan controleren?
  Geen idee of je hier iets aan hebt maar de apparaten die gebruikt zijn voodat de oortjes stuk gingen waren mijn Acer laptop (redelijk nieuw model) en een iPod Touch van de eerste generatie, twee jaar oud dus alweer.
  Aan de linkerkant van mijn laptop heb ik drie van die inputs voor oortjes; 3.5mm jacks heten die toch? een zwarte, een blauwe, en een roze. De zwarte gebruik ik altijd.

  Hopelijk zat hier iets van nuttige informatie tussen ;)
 • die kleurcoderingen verschillen per merk, dus zie de handleiding daarvoor. als je op zich normaal geluid op de koptelefoon krijgt, mag je ervan uit gaan dat je de goede aansluiting gebruikt, lijkt me.

  hoe technisch de spanning te onderzoeken: ik zou het niet weten….

  maar als die laptop nog zo jong is: klaag in de winkel dat het ding nu al je derde dure headset vernield heeft
 • [quote:8a5735411c="derkdejong"]die kleurcoderingen verschillen per merk, dus zie de handleiding daarvoor. als je op zich normaal geluid op de koptelefoon krijgt, mag je ervan uit gaan dat je de goede aansluiting gebruikt, lijkt me.

  hoe technisch de spanning te onderzoeken: ik zou het niet weten….

  maar als die laptop nog zo jong is: klaag in de winkel dat het ding nu al je derde dure headset vernield heeft[/quote:8a5735411c]

  Zoals jij het nu zegt klinkt het alsof het uitgesloten is dat mijn iPod het probleem veroorzaakt. Is dit ook zo? In dat geval zou ik al tevreden zijn want dat betekent ik wel weer gewoon muziek kan luisteren :)
 • uitgesloten is het natuurlijk niet, maar op de laptop heb je nog garantie, veronderstel ik…… :wink:
 • Ok, maar is er nog een andere optie dan mijn laptop terug sturen? Is wel een gedoe natuurlijk en dan ben ik nog niet zeker of het probleem is verholpen. Is er geen type oortjes dat minder gevoelig is voor dit soort problemen? Ik vind het trouwens ook raar dat ik niemand anders kan vinden met dit probleem..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.