Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop overleden?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi, ik denk dat mijn laptop is overleden. Is nog maar ca 4 jaar oud en niet veel gebruikt.
  Als ik hem aanzet krijg ik een zwart beeld. Ik hoor alleen de ventilator van de voeding. Ik zie het lampje van de hdd niet knipperen. Heb de batterij er al diverse keren uitgehaald en weer ingedaan en heel soms start hij dan wel op . Probeer ik het dan opnieuw, dan start hij niet meer op en blijft het beeld zwart. Heb al geprobeerd windows xp opnieuw te installeren maar als tijdens het installeren windows opnieuw moet opstarten blijft ie weer hangen. Ook systeemherstel werkt niet.

  Zie voor de specs hier onder: mijn lappie.

  Wie kan mij helpen.

  Alvast dank!
 • Controleer even of de electrische voeding in orde is, dus of de adapter de juiste spanning levert en de gevraagde stroomsterkte kan leveren.

  Doordat je nog een enkele maal een werkende laptop hebt, heb je kans dat het slechts een kleinigheid is, b.v. in de vorm van een slechte electrische verbinding, mogelijk in de voedingselectronica. Bekijk dat eens preciezer.
 • Op de adapter brandt een lichtje maar verder valt er weinig aan te controleren. Hoe controleer ik de spanning?
 • Spanning meet je met een Volt meter, meestal in de vorm van een multimeter (kan daarnaast ook andere zaken meten), te koop bij de electronicahandel/bouwmarkt.

  Aan de hand van de gegevens van de adapter kun je hem even belasten met b.v. een gloeilamp, dan zie je direct of de adapter de gevraagde spanning en stroom kan leveren zonder instabiel te worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.