Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe harddisks Lacie RAID 1

Anoniem
Dinges24
3 antwoorden
 • http://www.amazon.co.uk/LaCie-Hard-Disk-Design-Poulton/dp/B001SN77VI/ref=sr_1_10?ie=UTF8&s=electronics&qid=1271766857&sr=8-10

  Bovenstaande harddisk is er eigenlijk 2 die in RAID 1 kan worden geinstalleerd. Ik heb alle aanwijzingen in de manual gevolgd, maar nu heb ik op het oog 1 schijf van ca 930 Gb. Ik kan niet zien of de data die ik op de schijf zet daadwerkelijk wordt gespiegeld, zodat ik twee identieke kopien heb (voor veiligheid). Heeft iemand deze schijf. Hoe werkt dit precies?
 • [quote:6818d17be7="Good old Wikipedia"]RAID-1
  RAID-1 (ook bekend als mirroring) slaat de data twee (of meer) keren op op verschillende schijven.
  Als een schijf uitvalt zal het computersysteem hier geen hinder van hebben en gewoon blijven werken. De controller zal dan alle I/O laten lopen over de andere schijf (of schijven). De controller zal de gebruiker natuurlijk wel een hint geven dat er iets fout is - maar het systeem werkt gewoon door. Als de defecte schijf wordt vervangen zal de inhoud van de goede schijf teruggeschreven worden op de nieuwe.
  Lezen gebeurt hier theoretisch op dubbele snelheid, maar schrijven gaat even snel als op 1 enkele schijf.
  Hoewel RAID-1 de meest efficiënte manier van databeveiliging is en voor conventionele SCSI RAID-systemen een tamelijk dure oplossing is, biedt dit voor IDE-oplossingen een simpele maar erg betrouwbare oplossing als het om veiligheid van de data gaat. Als er 1-op-1 mirroring toegepast wordt met twee 160 GB-schijven, dan zal het systeem maar 1 schijf ter grootte van 160 GB zien.
  Ook hier is de kleinste schijf bepalend voor de uiteindelijke opslagcapaciteit van het gehele RAID-systeem. Voor de pc is de logische schijf zo groot als de kleinste schijf uit de set.
  NB: Bij gebruik van RAID-1 met twee schijven als Master en Slave op één enkele IDE poort kan het gebeuren dat de defecte schijf de hele IDE bus ophangt, en dat de andere schijf daardoor ook niet meer bruikbaar is. Hoewel het systeem wel weer zal werken zodra de defecte schijf verwijderd is biedt dit niet de betrouwbaarheid die van RAID-1 verwacht mag worden.
  Naast de mirroring versie van RAID-1 is er ook een duplexing versie. Waar bij mirroring de schijven alle aangesloten zijn op een enkele controller, worden de schijven bij duplexing aangesloten op verschillende controllers.[/quote:6818d17be7]

  Mocht je willen zien of het echt werkt:

  Haal de behuizing ervan af en douw ze een voor een in een pc (gewoon in de kast). Dit is natuurlijk erg ingrijpend, maar ga er maar gewoon van uit dat het wel goed zit.

  Succes iig! :wink:
 • Thanks for your advise.
  I don't trust it. The PC also doesn't recognize the disk as LaCie, what it usually does.
  Nobody works with this disk in RAID1?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.