Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Is een 802.11g adapter goed of zijn er betere?

Anoniem
Eddy X
10 antwoorden
 • Ik heb een Speedtouch 121g modem en een Thomson Wireless 802.11g USB adapter die ik kan aansluiten op de laptop om ook daar op te kunnen internetten. Het enige probleem is dat als de laptop in de slaapkamer staat het signaal wat de USB adapter moet opvangen van het modem dat in de huiskamer staat erg laag is. Het is dan moeilijk om een goede verbinding te krijgen.
  Hetzelfde probleem had ik ook toen ik op vakantie ging naar Texel waar draadloos internet aanwezig was.
  Mijn vraag is dan ook de volgende: is een 802.11g USB adapter een goede adapter om een sterk signaal op te vangen, of zijn er andere alternatieven die beter zijn?
 • Senao maakt de "sterkste" kaartjes/usb adapters. Die gaan echt tot 100 miliwatt. Je modem is G dus een N versie heeft dan geen zin.
  http://www.senao.nl/
 • [quote:85b341e70c="peterkramer"]Senao maakt de "sterkste" kaartjes/usb adapters. Die gaan echt tot 100 miliwatt. Je modem is G dus een N versie heeft dan geen zin.
  http://www.senao.nl/[/quote:85b341e70c]

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord. Ik moet dus een Senao 802.11g Wireless USB Adapter aanschaffen? Het signaal blijft dan ook sterk genoeg dat het geen problemen heeft met muren in huis?
 • [quote:5cff6ad202="peterkramer"]Senao maakt de "sterkste" kaartjes/usb adapters. Die gaan echt tot 100 miliwatt. Je modem is G dus een N versie heeft dan geen zin.
  http://www.senao.nl/[/quote:5cff6ad202]
  Allemaal leuk en aardig, maar het goed kunnen ontvangen van een signaal is ook afhankelijk van het access point wat gebruikt wordt, niet alleen van de netwerkadapter. Vergelijk het met twee mensen die ieder aan een kant van een voetbalveld staan en met elkaar willen praten. Het heeft dan weinig zin als de een staat te schreeuwen en de ander terug fluistert. Met andere woorden: de signaalsterkte waarmee de netwerkadapter uitzendt kan dan nog wel zo hoog zijn (100 mW is trouwens ook het maximum in de 2,4 GHz band), dat heeft weinig zin als hij het access point niet ontvangt…
 • Ik en ook niemand anders, kan vanuit hier de kwaliteit van jullie muren thuis beoordelen. Het blijft nu eenmaal een kwestie van uit proberen.
  Wat wel feit is, is dat senao de sterkste kaartjes/adapters maakt.

  En vergeet ook niet dat de router ook mee speelt in zo'n verhaal.
  Het gaat bij wifi om de overlapping van de signalen. Stel je een cirkel voor.
  Stel nu dat je kaartje een cirkel van 100 geeft en je ontvanger 50 en leg die cirkels over elkaar tot je een goede ontvangst krijgt.

  Je kunt je dan ook wel voorstellen dat als de router ook 100 zou zijn, de afstand tussen beiden groter mag zijn met een nog steeds juiste overlapping en dus goede ontvangst.

  (edit) zojuist een overlapping met leo S :-) (/edit)
 • Verder zou ik een 802.11n nemen. Die zijn immers 't nieuwst en snelst. Gewoon handiger voor de toekomst als je een n-router neemt of als je bij iemand anders bent die een n-router heeft.
 • Het ligt niet in de planning om een andermodem/router te gaan aanschaffen.
 • qua kosten zou 't niet veel uit moeten maken. En routers gaan weleens stuk/de internetleverancier besluit ineens weer wat anders te leveren/etc.
 • wat dacht je ervan om eerst eens te experimenteren met de kanaalinsteling van de router? dat lost heel vaak dit sort problemen op.
 • @ derkdejong: ik weet niets over experimenteren met routerinstellingen. Waar moet ik dan kijken?

  @Kjiratsiekoedel: kan ik ook een 802.11n usb adapter gebruiken met een 802.11g modem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.