Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB naar IEEE-1284 kabel

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Hallo allemaal!

  Ik heb vandaag een kabel usb –> parallel op de kop kunnen tikken. Ik dacht: handig voor mijn nieuwe project, waarbij ik een elektrisch circuit met een computer aanstuur. Dat doet er even niet toe, maar wat er wel toe doet is het feit dat ik niets met die kabel kan. Hij zegt in W7 onder Apparaten en printers : Onbekend > IEEE-1284 controller. Ik kan hem dus niet gebruiken als gewone parallel poort ofzo.

  Toch denk ik dat er software voor moet zijn. Heeft iemand een idee hoe ik mijn probleem kan oplossen?

  Groet,
  Cornel
 • Voorzover mij bekend zijn die kabels meestal nep. Een kale kabel kan namelijk geen usb in firewire omzetten, daar is toch echt wel wat electronica voor nodig. Een firewire insteekkaart heb je al voor een tientje.
 • 1284 = parallel (http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1284)
 • Zoals Gerben al schreef:omzetten van USB naar 1394/1284vereist toch meer dan een enkel kabeltje.De paralelle poort wordt door de recente mobo's niet standaard ondersteund.Indien de poort (fysiek) aanwezig is drivers voor je mobo installeren.
 • Inderdaad parallel, iets te snel gedacht dat het een tikfout was. Een parallel insteekkaartje zou ook een idee kunnen zijn. Maar ik vraag me af, of windows 7 de parallelle interface nog wel ondersteunt?
 • Ja die wordt gelukkig nog wel ondersteund. Op zich heb ik zelf 2 verschillende USB-printer kabels, die beiden door Windows 7 (Vista en XP) herkend worden. Wat ik hier mis is enige merk/type informatie … altijd handig om te melden wat er bekend is.
  Nu is het helaas zo dat een USB adapter meestal niet zo vrij is te programmeren als een normale printerpoort op een moederbord of een PCI kaart als het erom gaat om de pinnetjes letterlijk apart aan te sturen via bv direct-io.
 • @gerben: is ok, maakt niet uit.
  @hans.vosman: kan ik op dezelfde manier dan niet die poort bitbangen (direct-io)? Dat vind ik namelijk zo vreemd.
 • Sorry dubbelpost. Website vloog eruit…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.