Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbord en muis probleem oud laptopje (Asus L8400)

Anoniem
Torrentus
4 antwoorden
 • [b:6789ed3fd2]Hallo mensen,[/b:6789ed3fd2]

  Ik heb hier een oud laptopje staan, was van mijn moeder. Het betreft een Anus L8400.
  Hier staat nog een werkende versie van XP Profi op. Deze werkt wel goed, alles wordt nagenoeg direct herkend.

  Echter, het [b:6789ed3fd2]toetsenbord[/b:6789ed3fd2] niet. De [b:6789ed3fd2]muis[/b:6789ed3fd2] [u:6789ed3fd2]enigszins[/u:6789ed3fd2].

  Bij de startup reageert het toetsenbord niet op mijn commando's, bijvoorbeeld om in de bios te komen.
  In Windows reageert Windows op [u:6789ed3fd2]sommige letters op het toetsenbord[/u:6789ed3fd2].
  Als ik in een textveld (notepad) bijvoorbeeld in het witte vlak een letter type, dan krijg ik met bijvoorbeeld de letter 'H' ineens het help-menu te zien.

  Als ik op het bureaublad dubbelklik (met OF de trackpadmuis OF de externe (draadloze) muis) op een icoon, dan start deze niet maar krijg ik de eigenschappen te zien. Druk ik op beide knoppen van de externe muis, dan kan ik WEL via bijvoorbeeld 'DEZE COMPUTER' deze openen.

  [b:6789ed3fd2]Wanneer ik een PS/2 toetsenbord (jahaa, op deze laptop kan dat nog) of een USB-toetsenbord (in dit geval een G15 v1) aansluit, dan ook werkt het niet en krijg ik hetzelfde als hierboven vermeld.[/b:6789ed3fd2]

  Ik wilde Windows XP maar eens opnieuw installeren. In DOS, wanneer er gevraagd wordt om op een toets te klikken om de installatie te starten, wordt het tobo wel enigszins herkend, maar als ik dan een partitie moet kiezen of een partitie wil verwijderen, dan kom ik niet verder. Ik kan dan enkel op F3 klikken om de installatie af te breken.

  Door wat te spelen met 'knippen en plakken', heb ik CMD kunnen opstarten in de huidige Windows installatie. Dan werken de toetsen ineens wel, en kan ik bijvoorbeeld IPCONFIG invoeren. Echter, dan werkt de ENTER-toets niet. Wanneer ik daar op druk, dan krijg ik het CMD-scherm in fullscreen-modus te zien.

  Ik heb wat gezocht op internet, maar met de meeste tips kom ik niet verder. Ik heb al heel wat drivers ge- en herinstalleerd. Ik heb ook een 'tip' gezien om de batterij te verwijderen waardoor het wel zou moeten werken. Ook dit lost niets op.

  Wie o wie weet wat ik hiermee verder kom zonder een nieuw toetsenbord te kopen voor het ding ?

  Ik wil het beestje als mini-server gebruiken voor kleine dingen zoals Teamspeak en Ventrilo.

  Alvast hartelijk dank.


  [edit]
  De Fn-methode heb ik ook al geprobeerd.
 • Het lijkt me dat het toetsenbord niet in orde is. Het lijkt erop dat die vuil is. Is er ooit vloeistof op gevallen? Of heb je dezelfde problemen met een extern toetsenbord/muis?
 • Ik waardeer elke hulp, maar je vraagt wordt al direct beantwoord in de topicstart.


  Ook ik dacht dat het een hw-probleem was, maar een willekeurig extern tobo (zowel ps/2 als usb) werkt ook niet.  [quote:72beaa0b8f="Hans.Vosman"]Het lijkt me dat het toetsenbord niet in orde is. Het lijkt erop dat die vuil is. Is er ooit vloeistof op gevallen?[/quote:72beaa0b8f]

  Nope, geen vloeistof op gevallen. Ik heb zojuist ook het tobo-tray eruit gehaald en gekeken, er zit geen stof tussen. Mijn moeder gebruikte namelijk zo'n plastic hoes welke over de toetsen valt, om de laptop zo goed mogelijk te houden. Het apparaat heeft ook altijd in hetzelfde computermeubel gestaan. Pas gisteraaf is de laptop van die plek weggenomen en met mij mee gegaan.
 • Op GoT werd gesuggereerd dat de alt-toets wel eens het probleem kan zijn. Ik ben nu bezig met Ubuntu Live-CD (is aan het laden). Werkt dat niet, dan ga ik die flatcable loshalen en doe ik het wel met het externe tobo.


  ————

  Ubuntu Live werkt perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.