Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD/DVD Drive werkt niet

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hi!

  Ik heb een Compaq laptop (Presario CQ60-130ED) , maar nu werkt de CD/DVD Drive dus niet meer. Ik hoor een dvd wel draaien, maar er wordt niets opgestart..

  Ik heb al geprobeerd bij apparaatbeheer de driver te verwijderen, en daarna met 'zoeken naar gewijzigde apparaten' het op te lossen, maar dat werkt niet. Wat is er mis & wat kan ik doen? :)

  Alvast bedankt!
 • [quote:226d501a7b="DB20"]Ik heb een Compaq laptop (Presario CQ60-130ED) , maar nu werkt de CD/DVD Drive dus niet meer. Ik hoor een dvd wel draaien, maar er wordt niets opgestart.. [/quote:226d501a7b] Het gaat dus om deze laptop met Vista http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?lc=nl&dlc=nl&cc=nl&lang=nl&product=3812183 Ik zie dat je dit al hebt uitgevoerd Problemen met het detecteren van het optische station oplossen. Behalve dan die eventuele firmware update van de dvd-brander. Had je verder Vista' Service Pack 2 al geïnstalleerd? Of ontstond het probleem na het installeren van Service Pack 2.

  Zie je de dvd-brander nog wel in de Verkenner? Check op de site van Microsoft artikel 314060 Uw cd-rom-station of dvd-station ontbreekt of wordt niet herkend door Windows of andere programma's. Heb je die problemen alleen met het branden van/zelf gebrande CD/DVD's of ook als je commerciële CD/DVD's probeert te lezen?
 • [quote:1bc7f97de1="jolo"][quote:1bc7f97de1="DB20"]Ik heb een Compaq laptop (Presario CQ60-130ED) , maar nu werkt de CD/DVD Drive dus niet meer. Ik hoor een dvd wel draaien, maar er wordt niets opgestart.. [/quote:1bc7f97de1] Het gaat dus om deze laptop met Vista http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?lc=nl&dlc=nl&cc=nl&lang=nl&product=3812183 Ik zie dat je dit al hebt uitgevoerd Problemen met het detecteren van het optische station oplossen. Behalve dan die eventuele firmware update van de dvd-brander. Had je verder Vista' Service Pack 2 al geïnstalleerd? Of ontstond het probleem na het installeren van Service Pack 2.

  Zie je de dvd-brander nog wel in de Verkenner? Check op de site van Microsoft artikel 314060 Uw cd-rom-station of dvd-station ontbreekt of wordt niet herkend door Windows of andere programma's. Heb je die problemen alleen met het branden van/zelf gebrande CD/DVD's of ook als je commerciële CD/DVD's probeert te lezen?[/quote:1bc7f97de1]

  Datis 'm inderdaad. Service Pack 2 heb ik geloof ik nog niet geïnstalleerd.. Waar kan ik dat doen? :)

  Via dat detectieprogramma kwamen 2 dingen:

  - Device is not working properly (TSSTcorp CDDVDW TS-L633L ATA Device - Fix Status: Detected
  - CD/DVD drive is not detected - Fix Status: Fixed

  Ehm.. Heb het alleen nog geprobeerd met officiële dvd's, dus dat zal bij gebrande dan ook zo zijn!
 • Oh en heb even gekeken, Service Pack 2 heb ik blijkbaar al wel, haha.
 • Het is nog niet opgelost! Iemand die kan helpen? :)
 • Het meest voor de hand liggende lijkt mij dat de drive gewoon defect is.
  Een oplossing is dan een externe (USB) drive gaan gebruiken of kijken of een vervangende drive enigzins betaalbaar is.
 • [quote:b684addc05="Peter Vooges"]Het meest voor de hand liggende lijkt mij dat de drive gewoon defect is.
  Een oplossing is dan een externe (USB) drive gaan gebruiken of kijken of een vervangende drive enigzins betaalbaar is.[/quote:b684addc05]

  Hm, dit was zo ongeveer alles wat ik niet wilde horen, haha.
 • Tja……. sorry dan……… :wink:
 • De drive moet op zijn minst worden herkend in apparatenbeheer!
  Dat hij gaat draaien en het gele lichie gaat branden wil alleen maar zeggen dat hij spanning ontvangt.
  Als die niet in apparatenbeheer staat is die waarschijnlijk defect. Wat je kunt doen (mogelijk slecht kontakt) is de drive eruit nemen en weer terug plaatsen. Meestal zit hij met een schroefje vast en te vinden onder het plaatje wat de drive (voor een gedeelte) afdekt. Doet hij het nóg niet dan een nieuwe kopen. www.ReplaceDirect.nl kan je er vast wel een leveren. Prijzen tussen de 50-100 Euro.
  Ik zit ook met een defecte drive: draait wel even, lampje brandt maar het systeem meldt dat er geen drive aanwezig is.
  Als de computer nog niet zo oud is, zeg < 2 jaar, onderzoeken of je nog garantie hebt!
  perloc
 • Tja, eigenlijk staan alle mogelijkheden om het dvd-brander probleem (proberen) op te lossen, in die HP hyperlinks die ik gepost had. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn. De dvd-brander proberen te testen, buiten Windows om. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de laptop op te starten vanaf een Live CD. Dat zou zowel een Linux- of Windows Live CD kunnen zijn. Bijvoorbeeld een Parted Magic Live CD.
 • Ik meende te hebben begrepen dat de CD drive niet wil opstarten. Dus dan vraag ik me af hoe je een Parted Magic CD kunt draaien.
  Via netwerk? Kan dat zonder systeem?
  perloc
 • En ik had begrepen uit de startpost, dat de laptop CD/DVD Drive niet meer werkt in Windows. Om te controleren of het een Windows probleem is, is testen buiten Windows om via een Live CD een mogelijkheid. Echter een opstartbare Live USB-stick zou ook nog kunnen.
 • Jolo: beetje verwarrend niet? Of de drive werkt helemaasl niet meer óf hij werkt in Windows niet.
  MVG perloc
 • Eh. Volgens mij werkt ie gewoon helemaal niet meer. :x

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.