Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Overleden HDD

Anoniem
pang
8 antwoorden
 • SMART is niet echt betrouwbaar. Voordat je geld gaat uitgeven, zou ik de schijf eerst eens testen met de diagnosetool van de fabrikant.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • [i:8e8346feeb]Hallo iedereen,
  Wij hebben hier een Packard Bell Easy Note S4917 en we krijgen de melding: SMART Failure Predicted on Hard Disk 2: WDC WD 1200BEVE-00UYT0-(SM)
  Na wat googelen begrijp ik dat de HDD overleden is en er moet dus een nieuwe in, maar ik kan in de specificaties niet vinden wat voor HDD er in hoort want ook in de specs die ik op internet zocht kan ik er niet achter komen.
  Kan iemand van jullie mij vertellen wat er in moet en waar de harde schijf zich bevind?( ik denk aan de voor-onderkant)
  Bij voorbaat alvast hartelijk dank,
  Poppe [/i:8e8346feeb]
 • als ik mij niet vergis, zit hier een sata schijf in.
  Echter, sinds het een 4200RPM schijf betreft, zou het ook een pata (ide) schijf kunnen zijn, mede gezien de leeftijd van het apparaat.

  Ik denk dat je morgen het beste even contact kan leggen met PB, zij kunnen je direct uitsluitsel geven. Wanneer je die informatie hebt, kan je hier vragen welke hdd je het beste kan nemen.

  PB zal je hoogstwaarschijnlijk wijs proberen te maken dat je alleen via hen een hdd kan nemen of dat het bij hen 'goedkoper is', maar daar moet je overheen kijken.

  Ik heb een tijdje voor PB gewerkt, daar werd ons geinstrueerd dat wij zoveel mogelijk de klant moesten benadrukken dat het 'beter was om dit via pb te doen'. PB maakt namelijk verschrikkelijk veel winst op hdd's via PB zelf :P
 • Zorg in ieder geval ook dat je van je belangrijke gegevens een backup maakt.
 • http://www.replacedirect.nl/app/laptop/packard-bell/easynote/s4-series/d000022508-packard-bell-easynote-s4917.html?search_type=snelzoeker

  Hieruit kan ik afleiden dat het om een UDMA/100 schijf en dus om een Pata schijf gaat.

  Als gevolg daarvan kan ik je weer vertellen dat alle schijven op deze pagina zullen passen.

  Al sluit ik me wel aan bij de bovenstaande antwoorden^
  Controleer eerst of er daadwerkelijk een probleem is!
 • [i:76e2fcff0b]Het is dus idd niet de harde schijf maar iets anders want we hebben er een nwe HD in gezet en ik kreeg de zelfde melding. De laptopboer is nu aan het kijken wat er wel mis is[/i:76e2fcff0b]
 • Er hoeft niet per se iets mis te zijn. Smart is gewoon niet zo betrouwbaar. Schijf even testen, is ie goed, dan zet je smart in het bios uit.
 • :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.