Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD brander leest geen dvd+rw meer

Anoniem
MondeoGhia1998
9 antwoorden
 • Goede middag.

  Ik heb een probleem met mijn dvd brander(s). Op de een of andere manier leest geen van de branders dvd+rw's meer. Zowel de laptop als de desktop. De branders in de desktop zijn al een paar jaar oud, maar de laptop is net iets meer als een jaar oud. Het lijkt me ook heel stug dat ze allemaal ineens de geest hebben gegeven. De laptop leest op de een of andere manier ook alleen nog maar zelf gebrandde dvd's en geen gekochte dvd's meer. dvd+r kan hij wel gewoon zien, maar zodra ik er een dvd+rw in doe, probeert hij ze te lezen, maar herkent hij ze gewoon niet. Het zelfde geldt voor originele dvd's. Geen enkele film wordt nog herkend. Ik heb al geprobeert om de installatie ongedaan te maken en windows te laten zoeken naar nieuwe stuurprogramma's maar tot nu toe heeft het helemaal niks uitgehaald.

  Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? HELP!!!
 • misschien dvd Min Of Plus R
 • In het verhaal van de TS valt te lezen:
  [quote:17eb572794]geen gekochte dvd's meer. dvd+r kan hij wel gewoon zien

  laptop is net iets meer als een jaar oud[/quote:17eb572794]
  Staat dus los van + of - (dat was een discussie van meer dan 4 jaar geleden).

  Kun je de inhoud van de (gekochte) dvd's ook niet zien in verkenner (een film kan immers ook niet gespeeld worden door andere oorzaken)?

  Kun je wel branden?

  Heb je al een bootable disk geprobeerd? Dat geeft meestal aan of het 'in Windows' zit of in de drive..

  Je zou een firmware update kunnen proberen, drivers zijn meestal standaard en hebben dus geen updates nodig.

  Herinstallatie Windows is denk ik het laatste redmiddel, een notebook-drive is lastig te troubleshooten…
 • [quote:169dc78859="stibe1973"]In het verhaal van de TS valt te lezen:
  [quote:169dc78859]geen gekochte dvd's meer. dvd+r kan hij wel gewoon zien

  laptop is net iets meer als een jaar oud[/quote:169dc78859]
  Staat dus los van + of - (dat was een discussie van meer dan 4 jaar geleden).

  Kun je de inhoud van de (gekochte) dvd's ook niet zien in verkenner (een film kan immers ook niet gespeeld worden door andere oorzaken)?

  Kun je wel branden?

  Heb je al een bootable disk geprobeerd? Dat geeft meestal aan of het 'in Windows' zit of in de drive..

  Je zou een firmware update kunnen proberen, drivers zijn meestal standaard en hebben dus geen updates nodig.

  Herinstallatie Windows is denk ik het laatste redmiddel, een notebook-drive is lastig te troubleshooten…[/quote:169dc78859]

  Dank je wel voor je reactie. Ze krijgen geen van alle de DVD's meer opgestart. Ik kan ze dus ook niet zien in verkennen. Als ik op mijn laptop naar eigenschappen ga, dan gooit hij de DVD's er gewoon weer uit.

  Ik kan nog wel gewoon CD+R, CD+RW en DVD+R branden.

  Firmware update heb ik geprobeert, maar hij blijft aangeven dat de meest actuele stuurprogramma's erop zitten.

  Herinstallatie van Windows heb ik enige tijd geleden ook al geprobeert (de recovery DVD van Vista leest hij dan weer wel…) maar dat heeft ook niks uitgehaald.
 • Om dat even uit te sluiten: draai eens even MBAM met een verse DEF download!! Het zou wel eens malware kunnen zijn…
  Op 2 computers tegelijk hetzelfde probleem zou kunnen als ze via een netwerk alle twee zijn besmet. Je weet maar nooit.
  perloc
 • Aangekochte DVD zijn geperst volgens de DVD -R standaard, dus wel een + - probleem.
  Ik vrees dat beide branders defekt zijn, Windows zelf doet niet moeilijk met het verschil tussen min en plus, dit is zuiver hardwarematig.
 • Je zou nog kunnen proberen het probleem te analyseren via applicatie Nero InfoTool. Zie als voorbeeld onderstaande afbeelding van Nero InfoTool

  [img:2ca9c758da]http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Sources/C/CyberDrive%20CW099D%20CD-RW/Images/nero-info-tool.gif[/img:2ca9c758da]

  Op Tabblad Drive wordt getroont welke Features nog ondersteund worden. En op Tabblad Disc kun je checken hoe, een in de brander geplaatste CD/DVD+/-R(W) herkend wordt.

  Heb je wel de beschikking over meerdere (merken) DVD+RW's om uit te proberen?
 • @perloc: Ik heb MBAM laten draaien, en deze vond 1 geïnfecteerd bestand. Deze heeft hij uiteraard verwijderd. Vervolgens heb ik 'm overnieuw op laten starten, maar nog steeds geen verschil.

  @jolo: Ik heb Nero InfoTool laten draaien en deze geeft gewoon aan dat alle vormen van DVD's (gewone, dus geen HD of BD) gespeelt en gebrandt moeten kunnen worden. Ik heb er een schermprint van gemaakt, maar ik weet niet hoe is die hier geplaatst kan krijgen…
 • [quote:5ddcbb1830="MondeoGhia1998"]Ik heb er een schermprint van gemaakt, maar ik weet niet hoe is die hier geplaatst kan krijgen.[/quote:5ddcbb1830] Dat staat uitgelegd in deze hyperlink http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/faq.php#24
  [quote:5ddcbb1830="MondeoGhia1998"]Ik heb Nero InfoTool laten draaien en deze geeft gewoon aan dat alle vormen van DVD's (gewone, dus geen HD of BD) gespeelt en gebrandt moeten kunnen worden.[/quote:5ddcbb1830] Dat is dan in orde. Maar zoals ik al zei, op Tabblad Disc kun je checken hoe, een in de brander geplaatste CD/DVD+/-R(W) herkend wordt. Echter zie ik in een ander topic van jouw http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=64345 dat je dit wel geprobeerd had.


  Om een Windows probleem uit te sluiten, zou je de probleem laptop en -PC kunnen opstarten vanaf een Parted Magic LiveCD. Deze ISO brand je als image op een CD-R(W) met bijvoorbeeld applicatie ImgBurn. Waarbij je voor alle zekerheid gebruik maakt van de optie Verify.

  Als je laptop en -PC daarvan af opstart met de default opties, zal deze in het werkgeheugen laden, en de Parted Magic LiveCD uitwerpen. Als je dan een (lege) DVD+RW in de brander plaatst, zou je kunnen testen of je erop kunt branden en lezen.

  De brand applicatie zit in Start (Icoon links onder) > Accessiories > SimpleBurn CD/DVD Burning. Het lezen gaat via het Mount Devices icoon. In het media venster dat dan opent, kun je klikken op CD-RW/DVD+/-RW Drive. Dan zou de inhoud van die DVD+RW behoren te worden getoond. In het Mount -gtk venster kun je klikken op Unmount, zodat je 'm kunt laten uitwerpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.