Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

vragen mbt. administrator

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Onlangs kocht ik een Samsung R530 laptop en een HP printer F2480. Voor het installeren van de scannerfunctionaleit moet ik administrator zijn. Hoe log ik in als administrator ?

  Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een administrator wachtwoord heb moeten invullen. Ik vind wel ergens een venster waar ik het wachtwoord kan wijzigen. Er wordt al wel gevraagd om het oude wachtwoord in te vullen dat ik dus niet ken. Is er bij een nieuwe PC al een standaard(?) wachtwoord voor de administrator ?
 • Bij een nieuwe PC heeft het admin account standaard geen wachtwoord.
  Je krijgt bij de installatie zelf de mogelijkheid een wachtwoord toe te wijzen (of niet).
  Om een programma als [i:d2b2088b8a]administrator[/i:d2b2088b8a] uit te voeren klik je hier met de rechter muisknop op, en kiest [i:d2b2088b8a]uitvoeren als administrator[/i:d2b2088b8a].

  Als je geen wachtwoord hebt ingevoerd voor de admin-account, kun je dat veld leeglaten en 'OK' klikken.
  Is je eigen account geen account met volledige rechten? Voer je eigen gebruikersnaam en wachtwoord in bij het scherm.

  Zijn er meerdere accounts op het systeem aanwezig? Als daar ook accounts met administrator rechten tussenzitten kun je die gebruiken om te installeren of je eigen account om te laten zetten naar een account met admin-rechten.

  Anders zul je toch het wachtwoord moeten achterhalen (al dan niet met een [i:d2b2088b8a]password recovery tool[/i:d2b2088b8a]), of Windows schoon installeren…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.