Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

is harde schijf van oude PC te gebruiken op nieuwe PC ?

Anoniem
Kjiratsiekoedel
2 antwoorden
 • Heb onlangs een nieuwe PC gekocht met windows 7. De oude PC had windows XP. Op de oude HD had ik veel software staan (ook nog in de niet uitgepakte versie met eigenaarscode erbij) en heel veel foto's en muziek. Nu vraag ik me af of ik van de oude HD een externe zou kunnen maken en die dan aan te sluiten op de nieuwe PC om de software opnieuw uit te pakken en de foto's te kunnen bewerken.
  Weet iemand of die een goede manier is om te doen of zijn er betere alternatieven?
  Alvast bedankt voor enig antwoord.
  Harry.
 • [quote:27aedd4d82="H-Wijnen"]Heb onlangs een nieuwe PC gekocht met windows 7. De oude PC had windows XP. Op de oude HD had ik veel software staan (ook nog in de niet uitgepakte versie met eigenaarscode erbij) en heel veel foto's en muziek. Nu vraag ik me af of ik van de oude HD een externe zou kunnen maken en die dan aan te sluiten op de nieuwe PC om de software opnieuw uit te pakken en de foto's te kunnen bewerken.
  Weet iemand of die een goede manier is om te doen of zijn er betere alternatieven?
  Alvast bedankt voor enig antwoord.
  Harry.[/quote:27aedd4d82]

  Je kan die HDD gewoon aan je pc hangen, Als je je kast openmaakt, vind je vanzelf een sata connector op je moederbord.

  Mocht dat je niet lukken, kan je altijd nog heel makkelijk met een dock werken. (voorbeeldje) Je klikt er gewoon je HDD in, en sluit 'm aan op een USB poort.

  Je moet trouwens wel eerst zeker weten dat je een Sata HDD hebt (Die van de XP installatie). Je hdd moet er aan de achterkant dan zo uitzien. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.