Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harde schijf uit oude PC naar nieuwe. Waarop letten?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe PC met windows 7 gekocht. Op de oude PC zat windows XP. Op de oude harde schijf staat vele software en duizenden foto's en muziek. Kan ik van de oude HD een externe maken of kan ik hem evt inbouwen in de nieuwe. Ik wil nl de software ook gaan gebruiken op de nieuwe PC. Kan ik er eventueel een dual boot systeem van maken?
  Tips of waarschuwingen?
  Groet.
 • Als je de software wil gebruiken zonder deze opnieuw te installeren op je nieuwe harde schijf dan zal je de oude als bootschijf moeten instellen, anders gaat het niet werken.
  Dus wellicht is dual boot dan een optie ja.
 • en dat zal dus alleen maar werken als de oude XP geen OEM-versie was - trouwens dan nog betwijfel ik of die op een nieuwe PC gaat opstarten[u:a48d6da2a3] als hij zijn check gaat doen bij het booten toch?[/u:a48d6da2a3]
 • Ik denk dat het beter is die oude harddisk in een externe behuizing te plaatsen. Waarbij je rekening houd dat deze je oude harddisk ondersteund. Om welk merk/type harddisk gaat het? Als het om een vijf jaar of oudere harddisk gaat, kun je 'm beter niet (meer) gebruiken als back-up media. Niet alleen vanwege de ouderdom, maar ook omdat deze dan veel kleiner is, dan de harddisk in je nieuwe PC.

  De oude Windows XP kun je zoals Passer zei, waarschijnlijk niet meenemen naar je nieuwe PC. Verder voegt XP niets toe aan Windows 7. Applicaties kun je alleen meenemen naar je nieuwe PC als je er installatie CD/DVD/bestanden er nog van hebt, en deze bovendien hebt gecheckt op compatibiliteit op de site van Microsoft http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/default.aspx

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.