Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

van bedraad netwerk naar wifi

Anoniem
Torrentus
3 antwoorden
  • tot enkele dagen geleden maakte ik gebruik van een bedraad netwerk met daarin een nas van d-link. Nu ben ik overgegaan op een modem met wifi en alle pc's maken contakt via wifi. Om de nas in het netwerk op te nemen zou ik hem in de hal naast het wifi modem-router moeten zetten wat op enige kritiek van mijn echtgenote stuit. Wat kan ik het beste doen om de nas op zolder te laten staan maar hem toch in het netwerk te hebben.
    (jammer genoeg heb ik in een vlaag van - misplaatste - ijver de ethernet kabels al verwijderd)
  • [quote:d3039e1c27="gi32288"]tot enkele dagen geleden maakte ik gebruik van een bedraad netwerk met daarin een nas van d-link. Nu ben ik overgegaan op een modem met wifi en alle pc's maken contakt via wifi. Om de nas in het netwerk op te nemen zou ik hem in de hal naast het wifi modem-router moeten zetten wat op enige kritiek van mijn echtgenote stuit. Wat kan ik het beste doen om de nas op zolder te laten staan maar hem toch in het netwerk te hebben.
    (jammer genoeg heb ik in een vlaag van - misplaatste - ijver de ethernet kabels al verwijderd)[/quote:d3039e1c27]

    Kan je die niet meer terugplaatsen dan? Als je een NAS hebt is het sowiezo beter deze bedraad aan te sluiten.
  • Je zou gebruik kunnen maken van Powerline-adapters. Deze creëren een netwerk via het 230 volts voedingsnet in je huis. 1 adapter bij de router, 1 bij de NAS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.