Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Word ik BESJOEMELD? Aankoop PC

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo beste mensen,

  Zelf weet ik weinig van computers. Altijd als ik hulp nodig heb, val ik dus terug op jullie expertise (zo een of twee keer per jaar misschien).

  Het volgende is het geval: Ik heb weinig te makken en kan een computer van een verre kennis overkopen. Nou heb ik (als armzalige pauper) de volgende vragen:

  [b:cc78388bd0]1. Wat zouden jullie voor onderstaande computer een redelijke prijs vinden?

  2. Is onderstaande computer relatief okee om spellen mee te spelen (Fallout 3 etc; hoeft niet op beste settings hoor)? Of is het echt een flutding?

  3. Kun je een Fujitsu Siemens eenvoudigweg formatteren en andere besturingssysteem erop zetten (bijv. Windows XP?)
  [/b:cc78388bd0]

  [u:cc78388bd0]Dank jullie weer voor jullie oneindige hulp![/u:cc78388bd0]

  Het gaat om deze computer:

  Fujitsu Siemens
  Processor: Intel Core 2 Quad Q 6600 Processor, 4 x 2,4
  GHZ
  Werkgeheugen: 4 GB DDR-2
  Harde Schijf: 850 GB (1 van 500 en 1 van 350 GB)
  Optische Schijf: DVD-RW (brander)
  Videokaart: Ati Radeon HD 4650 met 1024 MB DDR-3!
  OS: Windows 7 Home Premium 64 Bits

  Thanks,
  Franky
 • Hoezo denk je dat je wordt besjoemeld? wat vraagt die kennis voor die pc? Als je vooraf het idee hebt dat hij niet te vertrouwen is, kan je beter geen zaken doen lijkt me zo. Op zich lijkt het me een vrij standaard pctje van zo'n grote pcfabrikant. Zou het alleen kopen als je een echte vriendenprijs kreeg, anders is het waarschijnlijk beter om zelf een nieuwe budget-pc te kopen, ben je weer helemaal bij de tijd en heb je ook weer een jaartje garantie.

  Waarom zou je XP erop willen installeren als er windows 7 bij zit. Voor Vista kan ik het voorstellen, maar windows7 is op dit moment gewoon de beste keuze.
 • [quote:ae485e65ab="PS"]Waarom zou je XP erop willen installeren als er windows 7 bij zit. Voor Vista kan ik het voorstellen, maar windows7 is op dit moment gewoon de beste keuze.[/quote:ae485e65ab]
  Ik kan wel redenen bedenken waarom iemand Windows XP zou willen, maar dat doet hier niet terzake. In dit geval mag je niet zomaar Windows XP installeren, tenzij je een retail licentie van Windows XP hebt, die je ook alleen maar op deze computer gaat gebruiken. In de meeste gevallen wordt er namelijk een OEM licentie meegeleverd met computers en die mag je alleen downgraden als het om Windows 7 Professional gaat.
 • waarom XP op een DualCore Machine .
  Dat Vraagt Om Vista Of Win7 64 Bit .
 • Richtprijs voor 2e hands, 250-300 euro.
 • En een nieuwe PC, voor ongeveer 500-600 EUR? Bijv bij alternate? Wat zouden jullie dan samenstellen?

  Thanks a bunch!
  Gr Frank
 • [quote:2d3c3ef742="meneerfrank"]En een nieuwe PC, voor ongeveer 500-600 EUR? Bijv bij alternate? Wat zouden jullie dan samenstellen?

  Thanks a bunch!
  Gr Frank[/quote:2d3c3ef742]

  Een stuk meer dan wat je is aangeboden. Zal vanavond nog wat voor je samenstellen;)

  Edit: Kijk eens aan

  Compleet mét Hexacore (6-cores!)

  Da's wel exclusief een OS (Windows) en zonder Assemblage. Daarvoor zul je er nog 49 euro bij op moeten tellen,maar dan is je systeem een stuk mooier dan wat je door je kennis word aangeboden.


  Óf kies voor deze setup. Inclusief Assemblage én Windows 7, maar met een krachtige Dualcore ipv een Hexacore.

  Óf kies voor deze setup. Met het goedkoopste moederbord en een goedkope voeding/behuizing.

  Mocht je nog een XP of Win7 licentie hebben, kies dan voor de eerste. Zo niet, kies dan voor de 2e setup. En kun je dat echt niet betalen..Kies dan voor de derde :)
 • 1e setup is mooi, maar ik zou een goedkopere kast nemen (CM elite nummer zoveel). En dan dat geld in een krachtiger voeding steken met een 120mm fan (stiller).

  Verder zou ik er ook een Arctic Freezer 64 pro bij nemen ter vervanging van de fan (¤15). Liever nog een Scythe Mugen (¤30). Tenzij herrie niet boeit, dan gewoon een standaard fan gebruiken…
 • [quote:dfd329dcc8="Kjiratsiekoedel"]1e setup is mooi, maar ik zou een goedkopere kast nemen (CM elite nummer zoveel). En dan dat geld in een krachtiger voeding steken met een 120mm fan (stiller).

  Verder zou ik er ook een Arctic Freezer 64 pro bij nemen ter vervanging van de fan (¤15). Liever nog een Scythe Mugen (¤30). Tenzij herrie niet boeit, dan gewoon een standaard fan gebruiken…[/quote:dfd329dcc8]

  Goedkopere kast is inderdaad een optie. De voeding volstaat echter prima, naar mijn idee. Heb er zelf ook een paar ingebouwd,en ze zijn vrij stil.. Dus een 120 mm fan is wat dat betreft ook overbodig.

  Een alternatieve CPU koeler heeft alleen nut als TS wil gaan overclocken. Lijkt me niet dat dat zijn bedoeling is. Daarom heb ik dat niet inbegrepen. Stock coolers zijn voldoende en tegenwoordig ook stil.
 • Jullie zijn echt koningen. Ik denk dat ik voor optie 1 ga. Ik zal het vanavond nog even verder bekijken..

  Thanks!
  Frank

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.