Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Gebruikte ruimte USB-Stick klopt niet!

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik zit met een vreemd probleem met mijn USB-Stick.

  Als ik de usb stick open via deze computer (windows 7), en ik selecteer alles met ctrl+a (ook verborgen bestanden weergegeven), en dan eigenschappen, dan staat er dat het met mekaar ongeveer 1 GB is.

  Kijk ik echter in deze computer bij dat blauwe balkje onder de 'verwisselbare schijf', staat deze tot mijn verbazing op 4,38 GB!

  Hier klopt iets niet…

  Kan het zijn dat er corrupte data ergens op de usb stick staat en zo ja, hoe krijg ik dat weg?
 • [quote:9b04f5623d="jorislankhorst"]Kan het zijn dat er corrupte data ergens op de usb stick staat en zo ja, hoe krijg ik dat weg?[/quote:9b04f5623d]Welk merk/type USB stick heb je? Is het een U3 stick? Het is mogelijk om een USB stick te formatteren, voor een U3 stick moet je daar een speciaal programma voor gebruiken om deze U3 te maken dan wel U3 te verwijderen.
 • Met Treesize (http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml) kun je makkelijk nagaan welke bestanden zo groot zijn.
 • Dankzij het programma van bavel heb ik ontdekt dat er een verborgen map genaamd FOUND.000 op de USB stick stond (wat trouwens een gewone Kingston DataTraveler was). Deze map was zelfs met de optie verborgen bestanden en mappen weergeven niet zichtbaar…

  Ik heb hem gelukkig kunnen verwijderen.

  Beiden bedankt voor jullie hulp!
 • Valt onder "systeemmappen en -bestanden weergeven" waarschijnlijk. Heeft te maken met diskcontrole van windows geloof ik..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.