Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

afdrukken PDF document

Anoniem
miko
4 antwoorden
  • Ik ben in 't bezit van een HP monocroom printer P3005 met een geheugen van 64MB. Anders dan bij Word-documenten blijkt dat als ik een PDF document wil afdrukken van bv. 15 MB, de printer na elke 4-5 vellen stopt, enige seconden wacht, en vervolgens weer verder gaat.
    Heeft iemand hier een verklaring voor.
  • zal ongetwijfeld de grootte va het bestand zijn…. 15 mb is een hele grote, en dan zal de printer de buffer wel even moeten herladen.
  • Als je PDF's gaat printen van 15MB dan worden ze vaak eerst nog omgezet naar enkele honderden MB's als het tegen zit, moet je maar eens kijken naar de eigenschappen bij je printer als hij aan het printen is, dan zie je hem opbouwen… Als het geheugen van je printer dan niet zo groot is dan print hij eerst een stuk, dan gaat hij weer opnieuw opbouwen, print weer etc.
  • Bovenstaande verhaal klopt helemaal. Zodra je iets print, wordt de informatie omgezet in 'printbaar materiaal'. Of het nou om een word document, een afbeelding, een PDFje of een mailtje gaat. Alles wordt in dezelfde 'taal' naar de printer gestuurd. De grootte van zo'n bestand heeft dus niks te maken met de grootte van de gegevens die de printer moet verwerken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.