Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

prijs harde schijf

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Zou graag willen weten hoe duur de gemiddelde harde schijf is (en het laten monteren ervan). Is voor (zie eerder topic) 8 jaar oude Packard Bell pc. 1.8ghz, windows xp en asus videokaart. (zit er nog niet zo lang in).
  Hoe duur zijn die ongeveer? of is het nog wel de moeite om dit te doen?
 • Voor ca 4 tientjes heb je een 160 GB harde schijf.
  pricewatch

  Als je een handige buurman hebt kan hij wellicht het oude systeem nog ghosten/imagen.

  Of het waard is: als je pas een goede videokaart hebt en verder tevreden bent over het systeem en niet meer wilt, dan kun je de leeftijd hiermee nog een paar jaar oprekken, dus 2 tienen per jaar…
  De keuze aan jou of je naar een nieuw en sneller systeem wilt, maar dat kost je dan ook meteen weer minimaal 300 euro voor een budget systeem tot ca 600 euro voor een middle of the road systeem.

  PS: in jouw systeem passen geen SATA schijven! Dus IDE/ATA.

  edit: weblink netter gemaakt
 • Denk dat het sowieso veel meer kost, dan de pc nog waard is. Als het je alleen om extra opslag gaat, koop dan gewoon een externe schijf. Is weinig duurder dan een interne, monteren kost niks, en je kunt hem ook gebruiken voor een nieuwe pc later.

  Je kunt ook eens kijken naar een wat jongere tweedehands peecee. Dan heb je mogelijk voor hetzelfde budget een betere computer met een grotere harddisk.
 • Het gaat bij haar om een opstartschijf geen extra schijf, dus een deel van dat verhaal gaat niet op. Ze zal dus nog steeds de opstartschijf of een 2e handsje of een nieuw systeem moeten kopen.
  Een 2e hands eenvoudig core 2 duo kost op markplaats toch ook al gauw 150-200 euro, en duurder als het de zwaardere types betreft. En dan moet je maar afwachten waarom iemand hem weg doet…. misschien vanwege een harde schijf die maar af en toe tikt….. :oops:
 • Voor 50 à 75 euro heb je sowieso een gelijkwaardig of beter apparaat.

  40 euro voor een nieuwe schijf, minimaal 25 euro voor montage. Wellicht komt daar nog installatie van windows overheen? Wordt al met al wel een vrij bedenkelijke investering in een bonk roest van 8 jaar oud. :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.