Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

"beste" geluidskaart

Anoniem
kid jansen
10 antwoorden
 • Ik denk dat je het verschilt alleen hoort, als je het per se wilt horen. Zeker met de speakers, die je gaat kopen. Ben je echt een audiofiel met gouden oortjes, dan ga je toch minimaal voor een set studiospeakers. En die koop je echt niet voor 109 euro.
 • Verschil tussen stel redelijke losse speakers en een goedkoop computerspeakersetje kan je altijd wel horen en al helemaal als je het volume hoger zet.

  Maar of je het verschil tussen speakers van ¤150 per stuk en ¤750+ per stuk nog hoort betwijfel ik. Je kan misschien wel verschil horen, maar dan bestaat alsnog de kans dat je de ¤150 speakers als beter beoordeeld. Is ook al vaak met tests tussen lossless en MP3 gebeurd, dat de testers MP3 als beter beoordeelde als er verschil werd waargenomen.
 • ik ben van plan de creative gigaworks t400 II (te kopen, mijn broer heeft versie I en die geeft enorm goed geluid)

  mn broer heeft ook een creative geluidskaart en dat werkt uitermate goed samen natuurlijk.

  Maar zou eht nog goed werken als ik een andere geluidskaart gebruik in combinatie met die speakers, creative heeft in zn creative opstart console die ik niet kan gebruiken met mijn logitech boxjes, zou ik in zon geval ook iets missen?

  en wat is de "beste" geluidskaart, ervaringen?


  ik had zelf deze op het oog

  iemand suggesties, waar ik naar moet kijken bij een geluidskaart?
  edit:

  iemand weet het verschil tussen de fatality pro e champions series?

  http://nl.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=872&product=17791&nav=0&listby=
  http://nl.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=872&product=17813&nav=0&listby=
 • Die kaarten presteren niet beter dan de standaard x-fi titanium van 70 euro. Zelfde chip, zelfde electronica, alleen meer toeters en bellen. De kwaliteit van onboard geluid is echter tegenwoordig ook goed. Zou ik eerst maar eens proberen, voordat je onnodig een hoop geld uitgeeft.
 • Helemaal mee eens. Zeker op die logitech boxjes hoor je het niet eens.
 • [quote:1232828443="stee0036"]Helemaal mee eens. Zeker op die logitech boxjes hoor je het niet eens.[/quote:1232828443]

  [quote:1232828443="Simon-Bezemer"]ik ben van plan de creative gigaworks t400 II te kopen[/quote:1232828443]
 • [quote:adb83828c7="gerben"]Die kaarten presteren niet beter dan de standaard x-fi titanium van 70 euro. Zelfde chip, zelfde electronica, alleen meer toeters en bellen. De kwaliteit van onboard geluid is echter tegenwoordig ook goed. Zou ik eerst maar eens proberen, voordat je onnodig een hoop geld uitgeeft.[/quote:adb83828c7]

  de qualiteit merk je wel degelijk als je goede boxen heb en muziek van hoge qualiteit.

  aangezien mijn broer een geluidskaart heeft én goede boxen, en ik redelijke boxen maar alleen een standaard onboard chipje, bemerk ik een enorm verschil

  het gaat mij er alleen nog om, welke geluidskaart ik wil en of iemand suggesities had, of ervaringen over verschillende merken of die met elkaar overweg kunnen(creative boxen en *?*?*? geluidskaart)
 • Ik zou eerst eens naar je speakers kijken, speakers hebben veel meer invloed op het geluid dan de geluidskaart.

  Verder zoals Gerben zegt, toetsers en bellen zijn het verschil, geluidsprocessor, DAC's, condensators, etc. zit vaak geen verschil in, of alleen bij het top model.

  Wat betreft "beste", daar moet je eerst even een prijskaartje aan hangen, je kan het zo gek maken als je wil.
 • Het geluid prestatie van een geluidskaart heeft te maken met de aantal bits . dus een 64 bits zet de kwaliteit wat beter neer dan een 32 om dat deze sneler data door kan spelen.
  Dan heeft het nog te maken met hoeveel kanalen de geluidskaart heeft.
  16 kanaals heeft lang geen zo goede geluid als een 128 kanaals.

  Verder met merken van geluidskaarten voor afspelen van geluiden,
  heeft niets te maken met het kwaliteit van neerzetten.

  Een soundblaster kaart kan net zo goed zijn als een thrust of andersom.
  Je betaald alleen voor de merk.

  Wel heeft de type van geluidskaart te maken met het verwerken van bv. midi of mixen van geluiden/muziek en externe apperaten zoals versterkers, muziek instrumenten noem maar op. Maar voor gewoon geluid af te spelen of gamen of muziek af te spelen niet.

  Wel kan de ondersteuning op geluidskaart de 3d vorming uitmaken.
  Hiermee kan de ene bv. echo toevoegen, en de ander geluids kaart niet.
 • Ik heb in mijn homestudio 2 geluidskaarten van 339 euro per stuk aangesloten op 2 sets peperdure speakers. Heb ook nog een speciale usb audiokaart voor gitaren van 750 euro. Tuurlijk hoor je verschil tussen speakers van 750 euro en 150. Vaak gaan de discussies niet meer over kwaliteit maar over smaak. De prof geluidskaarten zijn vaak iets stiller en schoner (minder gepruttel) en de DA conversie is beter. Dat hoor je wel. Als je alleen hardcore draait is het parels voor de zwijnen omdat deze muziek nauwelijks meer dynamiek heeft.

  Voor een gewone audio set is de standaard geluidskaart goed genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.